Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Seyrantepe'de Galatasaray'a...

Galatasaray’a Riva Şemsiyesi

Galatasaray’ın Riva’daki arazi üzerindeki planları netleşti. 80 milyon doları bankalara olmak üzere 130 milyon dolar toplam borcu bulunan Galatasaray için proje, finansman sıkıntısını aşmak için en önemli enstrümanlardan biri olarak değerlendiriliyor. Elde edilen bilgilere göre, kulüp, Riva’daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazi üzerinde

Milliyet Gazetesi
Galatasaray’a Riva Şemsiyesi

Galatasaray’ın Riva’daki arazi üzerindeki planları netleşti. 80 milyon doları bankalara olmak üzere 130 milyon dolar toplam borcu bulunan Galatasaray için proje, finansman sıkıntısını aşmak için en önemli enstrümanlardan biri olarak değerlendiriliyor. Elde edilen bilgilere göre, kulüp,  Riva’daki 1 milyon 175 bin metrekarelik arazi üzerinde gerçekleştireceği ‘Galatasaray Riva Konutları’ isimli projeyle borçları kapatıp kasasına en az 100 milyon dolar koymayı planlıyor. Kulüp, bu gelirle öncelikle borçlarını kapatacak. Ardından  yeni arsa ve arazi almak için arayışlara girecek.

Projenin ihale tarihi mart

Galatasaray, 1 milyon 175 bin metrekarelik araziye imar çıkarabilmek için 2006’dan bu yana 30 kurumdan 183 imza almak zorunda kaldı. İşlemleri eski Devlet Bakanı Işın Çelebi de yakından takip etti. Çelebi, arsanın ihale sürecinde de birebir çalışmaları takip ederek, Riva projesinin geliştirilmesi ve 100 milyon dolar kaynak yaratılmasının da mimarı olmuştu. Şimdi gözler, kesinleşen bu planlar için ihale tarihine çevrildi. Galatasaray’ın ihaleyi mart ayında yapması  kesinlik kazanmış durumda.

Gelir nasıl paylaşılacak?

Elde edilen bilgilere göre, ihaleye katılan şirketler ön yeterlilikten geçirilecek. Kulüp, finansal yapısı güçlü, inşaat  ve konut alanında bilgi birikimine sahip şirketler ile masaya oturmayı ön şart olarak belirlemiş durumda. Hasılat paylaşımı modelini uygulayacak kulübün ihaleden beklediği ciro 750 milyon ile 1 milyar dolar arasında. Bunun yüzde 30 ile 40 arasının hasılat paylaşımı olarak kulübe verileck. Buna göre kulübün kazanacağı para 225 milyon ile 400 milyon dolar arasında olacak. İhaleyi kazanan şirketin kulübün payına düşececek paranın yüzde 25’ini peşin vermesi gerekecek. Geriye kalan yüzde 50’lik pay için ise banka teminat mektubu istenecek. Buna göre ihalede oluşacak rakama göre değişmekle beraber kulübün kasasına ilk aşamada girecek para 56 milyon 250 bin dolar ile 100 milyon dolar arasında değişecek.

Riva Konutları’nda sokaklara şehit Galatasaraylıların adı verilecek

-  Proje, SİT Kurulu’ndan geçerken adı, ‘Galataray Riva Konutları’ olarak onaylandı. Proje, 3 etap halinde en geç 2 yıl içinde bitirilecek. İhaleyi kazanan ufak çaplı değişiklikler yapabilecek.
-  İnşaatın nisan ayında başlaması, en geç yıl sonuna kadar 1. etabın bitirilmesi planlanıyor.
-  Sokaklara, Çanakale Savaşı’nda şehit olan Galatasaraylıların adları verilecek.
-  İlköğretim alanı Galatasaray Eğitim ve Kültür Vakfı’na tahsis edilecek. Galatasaray İlköğretim ve Anaokulu açılacak.
-  Arazideki 150 bin metrekarelik ‘özel orman’ korunarak golf sahası haline getirilecek.
-  Galatasaray Riva Konutları’nda toplamda 840 villa yer alacak.
-  Dubleks ve tripleks 4 tip konut olacak.  233, 240, 368 ve 550 metrekare alanlı konutların metrekare fiyatı 4 bin dolar civarında olacak.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/galatasaraya-riva-semsiyesi_76529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!