Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

GAP'ta Nihai Hedefe Az Kaldı Yatırımlar Bölgeyi Değiştirdi

Bölgede 2012'ye kadar 1,06 milyon hektarlık alan sulamaya hazır hale gelecek. Plan, sadece sulama değil, diğer alanları da etkiliyor. Eğitim oranı yükseldi, derslik başına düşen öğrenci sayısı 44-45'lerden 40'a düştü.

Akşam Gazetesi
GAP'ta Nihai Hedefe Az Kaldı Yatırımlar Bölgeyi Değiştirdi

Bölgede 2012'ye kadar 1,06 milyon hektarlık alan sulamaya hazır hale gelecek. Plan, sadece sulama değil, diğer alanları da etkiliyor. Eğitim oranı yükseldi, derslik başına düşen öğrenci sayısı 44-45'lerden 40'a düştü

Özelde Güneydoğu, genelde ise Türkiye için hayati öneme sahip olan Güneydoğu Anadolu Projesi'nde (GAP) önemli adımlar atılıyor. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, AKŞAM gazetesinin 11 Temmuz 2010 tarihli sayısında  konuk yazarımız Umut Oran'ın yazısı üzerine bir açıklama yaptı.

İdare Başkanlığı'nın açıklamasına göre 20 yıl önce konulan hedeflere neredeyse ulaşıldı. Örneğin 1989 yılındaki GAP Eylem Planı’nda (GEP) 1,7 milyon hektar alanın sulanması hedefleniyordu. Ancak 2008 yılına gelindiğinde uygulamaya konulan Eylem Planı'nda teknik koşullar da dikkate alınarak beş yıl sonra ulaşılabilir hedefler belirlendi. Buna göre GEP'e göre (2008-2012) sulama projeleri hızlandırılarak, GAP'ta yer alan 1,8 milyon hektarlık nihai sulama hedefinin 1,06 milyon hektarlık kısmı 2012 yılına kadar sulamaya hazır hale getirilecek. Yaklaşık 800 bin hektar alanı sulayacak ana kanal inşaatları tamamlanacak. GEP'te sadece sulama değil tüm sektörler ele alınarak hedefler de belirlendi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre böylece 73 ana başlık altında 300'den fazla programın hayata geçirilmesi amaçlanıyor. Bu hedefleri gerçekleştirmek üzere 2008 yılında 1 milyar lira olan başlangıç ödeneği, 2010'da ise 4 milyar liraya çıktı. GAP Bölge Kalkınma İdaresi, söz konusu gelişmelerle ilgili şu açıklamayı yaptı: 'Bu ödeneklerle GAP Eylem Planı'nın hedeflerine ulaşacağına inanıyoruz.'

 

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/gapta-nihai-hedefe-az-kaldi-yatirimlar-bolgeyi-degistirdi_81312.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!