Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gar '35 Gün' Alt Geçidi'nin Yapımı Dünya Rekoru Kırdı

Başkentte günden güne artan trafiğin yükünü azaltmak için yapılan çalışmalar devam ediyor. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gar önündeki alt geçit bir dünya rekoruna imza attı.

Zaman Gazetesi
1 Gar '35 Gün' Alt Geçidi'nin Yapımı Dünya Rekoru Kırdı

SPAN lang=EN> Başkentte günden güne artan trafiğin yükünü azaltmak için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gar önündeki alt geçit bir dünya rekoruna imza attı. En az 6 ay sürer denilen alt geçit yeni bir rekorla 35 günde bitirilerek 'Gar 35 gün alt geçidi' adıyla hizmete girdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek eşi Nevin Gökçek ile birlikte açılışını yaptığı alt geçit öncesi kısa bir konuşma yaptı. Başkan Gökçek, geçidin yapımı sırasında bazı muhalif tutumlarla karşılaştıklarını belirterek, alt geçidin yapımında tarihi dokunun hiçbir zarar görmediğini aksine estetik görünümün ortaya çıktığını söyledi. Gökçek, "Biz 35 günde burayı bitirerek, bir dünya rekoru kırdık. Buranın yapımında 450 kişi, 3 vardiya halinde çalıştı. 24 Nisan'da başlanan 430 metre uzunluğundaki yolu 29 Mayıs tarihi itibariyle bitirdik" dedi.

Alt geçit yapma işlemlerine 70 günle başladıklarını ve bu rakamı 60, 40 güne indirdiklerini ve son olarak 35 günle rekor kırdıklarını ifade eden Gökçek, alt geçidin maliyetinin 4 milyon 683 bin YTL olduğunu bildirdi. Bu sene 40 civarında alt ve üst geçit daha yapacaklarını ve onların da kısa sürede bitirileceğini ifade eden Melih Gökçek, 35 Gün Alt Geçidi'nin yapımından dolayı Fen İşleri Daire Başkanı Murat Doğru ile müteahhit firma Mertim İnşaat'a teşekkür etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gar-35-gun-alt-gecidinin-yapimi-dunya-rekoru-kirdi_61872.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • çok güzel bir çalışma teşekkürler YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!