Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Gayrimenkul Sektörü ve Paydaşları RE360’ta Buluştu

Gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını bir araya getiren RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda, “Normalleşme Sürecindeki Geçiş Dönemi” konuşuldu.

yapi.com.tr
Gayrimenkul Sektörü ve Paydaşları RE360’ta Buluştu

Türkiye gayrimenkul sektörü ve paydaşlarını bir araya getiren, kamu ve özel sektör iş birliğiyle sektörü daha ileriye taşımayı hedefleyen, küresel ekonomi, dijital dönüşüm, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlerden bahsedilen RE360 Gayrimenkul Buluşması, 23 Haziran’da MIPIM Stratejik partnerliği ile gerçekleşti. “Normalleşme Sürecindeki Geçiş Dönemi”nin konuşulduğu ve “Pandemiden Sonra Sektörü Ne Bekliyor?” başlıklarına dikkat çekilen RE360, Türkiye’nin yeni nesil dijital etkinlik, sektörel içerik ve işbirliği platformu Digital Network Alkaş (DNA) çatısı altında başarıyla gerçekleşti. 

Açılış konuşmasını Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yaptığı RE360’ta Paris Sorbonne Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi, Girişim, Bölge ve İnovasyon Kürsüsü Kurucusu ve Bilimsel Direktörü Prof. Carlos Moreno, insan merkezli ve her yere 15 dakikada ulaşılabilen 15 Dakikalık Kentlerin yükselişini aktardı. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer’in artık akıllı şehirlerin değil, aklını kullanan şehirlerin gündeme geldiğini vurguladığı konferansta, Seul, Singapur, Londra, pandemi döneminde izledikleri yol haritaları aktarıldı. 

Arup ,Dijital Uygulamalar Lideri Alvise Simondetti, “Geleceği Hızlandıran Pandemi, Sektörde Nasıl Bir Dijital Dönüşüme Neden Oldu” başlıklı oturumda pandemiyle alışverişin online platformlara kaydığını ve dünyanın dört bir yanındaki devletlerin kararlarını “veriyi takip ederek” aldığını hatırlatarak, böylece mimarlık, mühendislik ve inşaat sektörlerinin dönüşümünü hızlandırarak sürdürdüğünü belirtti.

Hayatı normale döndürmekte yol alan şehirlerden ilham alan “Dünyanın Farklı Şehirleri Anlatıyor: Normalleşmenin Yol Haritası” oturumunun moderatörlüğünü PwC Türkiye Ortağı ve Gayrimenkul Sektörü Lideri Ersun Bayraktaroğlu yaptı. Oturumda ARUP, Akıllı Şehirler Lideri Ersoy Pehlivan, İTÜ, European Real Estate Society (ERES) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Kerem Yavuz Arslanlı,  Türkiye Belediyeler Birliği Çevre ve Şehircilik Müdürü ve Mimar Cüneyt Türkmen şehirleşmenin yol haritasını çıkardılar. Konuk şehirleri anlatan uzmanlar ise Londra Enfield Belediye Konsey Üyesi Nesil Çalışkan, Singapur’dan DP Architect Direktör Hui Min Chan, Seul’dan Şehir Plancısı, Şehir Fütüristi ve Mimar Edward Yang oldu. 

Sektörün Pandemi Performansı, Yatırımlar ve Geleceğe Dönük Beklentilerin masaya yatırıldığı oturumun moderatörlüğünü Alkaş/Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş yaptı. Hepsiemlak CEO’su Zeynep Tandoğan, Galataport İstanbul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Tavas, Nata Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Tanık konuşmacı oldular.

Gayrimenkul sektörüne yön veren tüm paydaşları üst düzey katılımıyla bir araya getiren RE360’ta sektör trendleri ve çözümleri ele alındı. Seul Londra ve Singapur’un pandemi dönemindeki yol haritalarının aktarıldığı, vizyon geliştiren, bilgi ve ilham dolu oturumlarla ortak akıl oluşturan farklı deneyim ve trendlerin masaya yatırıldığı, küresel ekonomi, dijital dönüşüm, gayrimenkulde sosyal etki ve şehirlerden bahsedilen RE360’ta Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, artık akıllı şehirlerin değil, aklını kullanan şehirlerin gündemde olacağının altını çizdi. 

“Avrupa’da büyük yatırımcılar gayrimenkule döndü”
Pandeminin hızını kestiğini ve son 6 ayda çok daha iyi durumlara gelindiğini belirten Reed MIDEM, Gayrimenkul Bölüm Direktörü Filippo Rean, aşılama hızının artmasıyla kıta Avrupası’nda işlerin olumlu yönde değişmeye başladığını belirtti. “Bu dönüşümde mega şehirlerin nasıl değişeceği tartışılırken, kurumsal yatırımcı tarafında inanılmaz yükseliş var. Büyük gruplar yatırım yapmaya başladı. Özellikle Avrupa kıtasında büyük yatırımcılar gayrimenkule yatırım yapıyor ve bunu yeni kuşağın beklentileri konusunda gerçekleştiriyor.” diye konuştu.

“Kuzeyşehir Projesiyle modern yapılaşma ile geleneksel yaşam kültürü harmanlanacak”
Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bir belediyenin en önemli görevlerinden biri insanlara çağdaş, refah seviyesi yüksek yaşam alanları oluşturmak… Türkiye'nin en büyük konut projesi olarak gösterilen Kuzeyşehir Toplu Konut Projesi ile 250 bin kişinin bir arada yaşadığı, modern yapılaşma ile geleneksel yaşam kültürünü harmanlandığı ve yatay mimarinin desteklendiği bir projeyi hedefliyoruz. Kentin gözbebeği olacağını düşündüğüm projenin hayata geçirilmesiyle sanayi çalışanlarının uygun fiyatlarda konut sahibi olabilmesinin yanı sıra insanların yolda harcadığı zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacak. Cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yaşam unsurları korunacak.” dedi.  

“15 Dakikalık Şehirler ilham veriyor”
Dünyaca ünlü araştırmacı, Fransa’nın Paris IAE Panthéon Sorbonne Üniversitesi’nde profesör ve ETI (Girişimcilik, Alan, İnovasyon) Kürsüsü kurucusu ve bilim direktörü olarak görev yapan Carlos Moreno, günümüzde kentsel organizasyonun çok fazla zaman kaybına yol açtığını ve kişilerin hayat kalitesini düşürdüğünü vurgulayarak, şehir planlamasının adil bir yaşam, sağlık ve iklim konularını dikkate alarak yeni bir yaklaşım getirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Carlos Moreno, şöyle konuştu: “Kısa vadede Covid-19 ile, uzun vadede ise iklim değişikliğiyle yüzleşebilmek için kentsel yaşam tarzımızda köklü değişiklikler yapacağız. Şehrimizde yapılan uzun yolculukları ve bunlarla ilişkili yoğunlukları yeniden düşünmemiz gerekiyor. Şehirlerimizin tek ihtisaslı odak noktalarını tekrar gözden geçirip, çok merkezli şehirlere ivme kazandırmamız gerekiyor. Yüzümüzü çok kutuplu ve çok işlevli bir şehre dönmeliyiz. Bu yeni ve çok merkezli şehri ortaya çıkarmak için yürüyerek veya bisikletle en fazla 10-15 dakikalık mesafede bulunacak temel ve yerel hizmetlere kapsamlı erişimi öncelikli kılmalıyız. Bunu Paris’te yakınlıkların şehri, “15-Dakikalık Şehir” olarak adlandırdık.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-sektoru-ve-paydaslari-re360ta-bulustu-_185984.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!