Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul Sektörünün Yeni Buluşma Noktası Fuarlar Oldu

Son dönemde büyüyen inşaat sektörü, fuarları da etkiledi. İstanbul'da bu yıl 5 gayrimenkul fuarı düzenlendi, gelecek yıl bu sayı 6'ya çıkacak. Türkiye'deki toplam fuar sayısı ise 10'u buluyor.

Sabah Emlak



img src="http://www.yapi.com.tr/Uploads/HaberMedya/2007\sektorel\57452.jpg" hspace=5 vspace=5>

Türkiye'de son yıllarda gelişen gayrimenkul sektörü, kendini fuarlarda da gösteriyor. Dünyanın dört bir yanından şirketlerin katıldığı fuarlarda, sektörün tüm oyuncuları ve konut sahibi olmak isteyenler bir araya geliyor. Fuarların bir kısmı hem inşaat şirketleri hem de ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor, bazıları ise boş kalmaya mahkum oluyor. Bu durum kimi zaman inşaat firmalarını zorlasa da, yeni projelerini tanıtmak için bu fuarlara katılan şirketler, yakın gelecekte bu fuarların daha verimle geçeceği konusunda hemfikir. İstanbul'da Her Aileye Bir Ev (HABEV), A Plus Gayrimenkul Ve Finans Hizmetleri Fuarı, Realistexpo, Konut&İşyeri ve Euro Emlak olmak üzere 2007 yılında beş gayrimenkul fuarı yapıldı. Gelecek yıl tekrarlanacak bu fuarlara bir yenisi daha eklenecek; 12-15 Mayıs tarihleri arasında Tüyap'ta yapılması planlanan EuroAsia Real Estate.

HABEV'in ikincisi yapıldı
Gayrimenkul fuarları arasında en yoğun ilgiyi gören fuarlardan birisi Her Aileye Bir Ev (HABEV) fuarı. TOKİ ve iştiraki Emlak Konut GYO'nun desteği ile Ezgi A Fuarcılık tarafından Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılan HABEV, inşaat şirketleri ile ev sahibi olmak isteyenleri bir araya getirdi. Maketler üzerinden satışın yapıldığı fuarı, 15 bin 867 kişi ziyaret ederken, İstanbul projelerinin yanı sıra, tatil yörelerinden özellikle Bodrum projeleri de ilgi gördü. "Gayrimenkul alımında püf noktalar" konulu bir konferansın da düzenlendiği fuara, aralarında, Çağdaş İnşaat, Garanti Koza, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da bulunduğu çok sayıda şirket katıldı. Fuarın üçüncüsü, 12-14 Eylül 2008 tarihinde yine Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenecek.

Realistexpo'da 400 proje
Atılım Fuarcılık tarafından 27- 30 Eylül tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Realistexpo Emlak Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlığı Fuarı'nda, 80 firma 400'e yakın proje sergiledi. Dünyanın farklı ülkelerindeki şirketlerin de projeleriyle yerini aldığı fuarda, Malezya'daki yüzen evler ve Donald Trump'ın projeleri yoğun ilgi gördü. Debba Real Estate tarafından görücüye çıkarılan Trump Soho Projesi'yle 8 kişi Hollywood yıldızlarına komşu olurken, fuarda 250 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleşti. 20 bin kişinin katıldığı fuarın, yine 20 bin metrekarelik alanıyla Avrasya'nın en büyük fuarı olduğu belirtiliyor. Aralarında KC Group, Kuzu Grup, Regnum, Garanti Koza, Kiptaş ve Uğur İnşaat'ın da bulunduğu şirketlerin katıldığı Realistexpo'da toplu konut projelerinden, iş ve alışveriş merkezi projelerine, plazalardan akıllı binalara, gayrimenkul arsa ve projelerinden devre mülk ve konutlara, hafif yapı sistemlerinden depreme dayanıklı özel konutlara kadar pek çok ürün grubu yer aldı. Realistexpo önümüzdeki yıl, 27- 30 Kasım 2008 tarihleri arasında daha büyük bir alanda yapılacak.

A Plus'a lüks konut
Zeynep Özal'ın sahibi olduğu Jnr Fuarcılık tarafından 21-22 Nisan tarihleri arasında Hilton Convention& Exhibition Center'da düzenlenen A Plus Gayrimenkul ve Finans Hizmetleri Fuarı'nda değeri 50 milyar doları aşan konut projesi tanıtıldı. Gayrimenkul konut projeleri, akıllı binalar, villa konutlar, plazalar, iş merkezleri ve projeleri, depreme dayanıklı özel konutlar ve projelerinin satışa sunulduğu fuarda, ziyaretçiler için özel indirimler de uygulandı. ABD, İngiltere, Hollanda gibi ülkelerden şirketlerin yanı sıra aralarında Aşçıoğlu İnşaat, Varyap, Kuzu İnşaat, Parador Properties, Çağdaş İnşaat, İnanlar İnşaat'ın da bulunduğu 50'nin üzerinde firmanın katıldığı fuarda, Donald Trump'ın Miami Konutları da vitrine çıktı. Fuar, gelecek yıl 2-4 Mayıs tarihleri arasında yine Hilton Oteli'nde yapılacak.

50 bin kişiyi ağırladı
ITF-İstanbul Fuarcılık tarafından 22-25 Mart tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleştirilen Konut& İşyeri 9. Gayrimenkul Yatırım, İşletme, Emlak ve Finans Hizmetleri Fuarı'nı 50 bin kişi ziyaret etti. 12 bin metrekarelik alanda yapılan fuar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) desteği ile yapıldı. Aralarında Rusya, Ukrayna, İsrail, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan sektörün oyuncularının da bulunduğu 60 firmanın maketler üzerinden satış yaptığı fuar 21-24 Şubat 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-sektorunun-yeni-bulusma-noktasi-fuarlar-oldu_57452.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!