Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkul Zirvesi 10’uncu Yılını Kutluyor!

GYODER, düzenlediği basın toplantısıyla 15–17 Haziran tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştireceği ISTANBUL REstate hakkında detaylı bilgiler aktardı. ISTANBUL REstate’in zengin programı GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M.

yapi.com.tr
Gayrimenkul Zirvesi 10’uncu Yılını Kutluyor!

GYODER, düzenlediği basın toplantısıyla 15–17 Haziran tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştireceği ISTANBUL REstate hakkında detaylı bilgiler aktardı. ISTANBUL REstate’in zengin programı GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi M. Emre Çamlıbel tarafından açıklandı.

İlk kez 2000 yılında düzenlediği Gayrimenkul Zirveleri’ni, 2009 yılı itibariyle ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı ile birleştirerek Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarını sektöre kazandıran GYODER, önemli konulara ışık tutan oturumların, her biri alanında uzman 150’ye yakın konuşmacının ve 100’ü aşkın yerli ve yabancı projenin yer alacağı ISTANBUL REstate ile gayrimenkul sektörünün dikkatini bir kez daha Istanbul’a çekiyor. Zirveye, Ağaoğlu Şirketler Grubu da '10. yıl sponsoru' olarak destek veriyor.

Zirve’de ilk olarak T.C. Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi Erçel’in dünyanın en etkili 100 ekonomistinden biri olarak kabul edilen Harvard Üniversitesi profesörü Dani Rodrik’i ve Avrupa Birliği Komisyon Üyesi Prof. Dr. Franz Schausberger’i ağırladığı “Ekonomi Plarformu” yer alıyor. 10. Gayrimenkul Zirvesi’nin iki ana oturumu ise, Türk gayrimenkul sektörünün önünde yeni ufuklar açan yeni sınır politikası uygulamalarıyla bunların yarattığı fırsatların tüm boyutlarıyla ele alınacağı “Yeni Dış Politika, Çevre Ülkeler ve Gayrimenkul Yatırımları” ile eko-kentler ve “slow city” (yavaş şehir) akımlarının örnekler üzerinden anlatılacağı “Geleceğin Kentleri” başlıklarını taşıyor.

Analiz de var, proje de

Dünyanın önde gelen ekonomistlerinin, yenilenebilir enerji uzmanlarının, şehir planlamacılarının ve inovatif mimarların Ortadoğu, Avrupa, BDT ülkeleri ve Akdeniz bölgesinden gelen katılımcılarla buluşacağı ISTANBUL REstate’te sektörün sorunlarına ve gelecek için önem taşıyan konulara tek tek odaklanılıyor. GYODER’in sektöre referans veriler üretmek amacıyla hazırlattığı 'Küresel Kriz Sonrası Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye için Öngörüler 2015' raporunun sonuçları da Fuar’ın ilk gününde açıklanıyor. Yerli ve yabancı firmaların 100’e yakın projesinin de sergileneceği ISTANBUL REstate’in panel konuları ise AVM yatırımlarından, yatırımlara değer katan tesis yönetimlerine, yüksek binalarda yaşamdan kentsel dönüşüme, enerji ve sürdürülebilirlikten turizm yatırımları ve gayrimenkul finansmanında yeni çözümlere uzanan geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Etkinlikte ayrıca turizm yatırımları, Dubai krizinin perde arkası, konut sektörünün sorunları ve bunlara ilişkin çözüm önerileri de detaylı bir şekilde ele alınıyor.

Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı da ISTANBUL REstate'de

Her yıl Avrupa’nın önemli bir başkentinde düzenlenen ve bu yıl ISTANBUL REstate kapsamında ilk defa Istanbul’da gerçekleştirilen Güney Doğu Avrupa ve Türkiye Bölgesel Konferansı (Regional Conference on South Eastern Europe and Turkey) da önemli konuları masaya yatırıyor. Konferansın “Avrupa ve Gelişmekte olan Ülkelerde Kriz Sonrası Gelişim - Krizle Baş  Etmenin Yolları” ve “Avrupa Birliği - Karadeniz Stratejisi” gibi konu başlıkları, 20’ye yakın yabancı ve üst düzey konuşmacı tarafından tartışılıyor.

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes, gayrimenkul dünyasını buluşturan ve Türkiye’nin küresel pazardan aldığı payı daha da artırmayı hedefleyen ISTANBUL REstate hakkında şunları söyledi:

“GYODER olarak yola çıktığımız ilk günden beri hedefimiz, Türk gayrimenkul sektörüne vizyon kazandırmaya yönelik katkılarda bulunmak ve sektörümüzdeki tüm oyunculara ortak çıkarlar doğrultusunda hareket edilen bir platform sunmaktır. Bu hedef doğrultusundaki çalışmalarımızın ürünlerinden biri, geçen sene ‘ilk’i düzenlenen “Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel gayrimenkul fuarı” ISTANBUL REstate olmuştur. Geçtiğimiz sene son derece olumlu yansımaları olan organizasyonumuza bu sene de yüksek katılım olacaktır. Söz konusu talebi rakamlarla anlatacak olursak; geçen yıl 1300 olan katılımcı sayısı bu yıl yüzde 15’lik bir artış göstererek 1500’e yaklaşmıştır. Yine yerli ve yabancı firmaların 100’ü aşkın projesinin sergileneceği stand alanımız, büyüklük olarak geçtiğimiz yıl 1300 metrekare iken bu yıl 1500 metrekareye ulaşmıştır. Söz konusu rakamlar içeriği ve konsepti profesyonelce hazırlanan ISTANBUL REstate’e gösterilen büyük ilginin en güzel göstergeleridir. Elde edilen bu başarı, GYODER için olduğu kadar Türkiye ve Türk gayrimenkul sektörü için de önem taşımaktadır.” 

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkul-zirvesi-10uncu-yilini-kutluyor_79951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!