Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gayrimenkülün Krizdeki Can Simidi Kampanyalar

Piyasalardaki durgunluğu aşmak için inşaat firmalarının birbiri ardına devreye soktuğu kampanyalar gayrimenkul sektörünün cam simidi oldu. Sabit ödeme garantisi, vade uzatma, peşin fiyata taksit ve özel indirim gibi kampanyalar birçok firmaya kriz döneminde rahat bir nefes aldırdı.

Referans Gazetesi
Gayrimenkülün Krizdeki Can Simidi Kampanyalar

Piyasalardaki durgunluğu aşmak için inşaat firmalarının birbiri ardına devreye soktuğu kampanyalar gayrimenkul sektörünün cam simidi oldu. Sabit ödeme garantisi, vade uzatma, peşin fiyata taksit ve özel indirim gibi kampanyalar birçok firmaya kriz döneminde rahat bir nefes aldırdı.

Dumankaya İnşaat, krize özel hayata geçirdiği ekonomik projesi Adres'te bulunan 280 konutun tamamını bir ay gibi kısa bir sürede satarken, Sinpaş ise uzun vadeli ve sabit ödemeli kampanyalar sayesinde İstanbul Bosphorus City ve Bursa'daki Ottomanors projelerinde yüzde 70 doluluk oralarına ulaştı. Teknik Yapı ise 567 konutluk Uplife Park projesinde faiz indirimi kampanyası ile üç ayda 367 konut sattı.

Fi- Yapı, Esenyurt'ta hayata geçirdiği 832 konutluk Fiyaka Esenşehir projesinde 49 bin lira peşinat ve 24 ay sabit ödeme kampanyası sayesinde 25 günde 110 daire sattı. "Kampanyalar sayesinde piyasa biraz olsun canlandı" diyen inşaatçılar yeni projeler ve kampanyalar üzerinde çalıştıklarını söyledi.
 
Faiz indirimi etkili oldu

Dumankaya İnşaat, aralık ayının başında "krize özel ekonomik proje" olarak tanımladığı 280 konutluk Adres Projesi'nin satışına başladı. Konut fiyatlarının 39 bin ile 97 bin lira arasında değiştiği projedeki 280 dairenin tamamını sattıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, kriz nedeniyle planlarını değiştirmediklerini ve yeni projelere başlayacaklarını söyledi. Dumankaya, "Devam eden Konsept isimli bir projemiz var. Bu projede de satışlar iyi durumda. Hedeflerimizi azaltmadık, geçen seneye oranla daha yüksek bir büyüme oranı planladık" diye konuştu.

İstanbul'da Bosphorus City ve Bursa'da Ottomanors projelerinde ilk 12 ay sabit taksit imkanı sunan Sinpaş GYO, Bosphorus projesindeki 2 bin 700 konutun 2 bin adedini sattı. Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, "Düzenlediğimiz kampanyalar hedeflere ulaşmamızda etkili oldu. Örneğin Bursa'da gerçekleştirdiğimiz Ottomanors projemizde 670 konut bulunuyor. 328 adedini sattık. Satış rakamlarımız da sürekli yükseliyor" dedi.
 
Kampanyalar hızlanacak

Uplife Park projesinde yaptıkları faiz indirimi ve uzun vade kampanyasının geri dönüşünün çok iyi olduğunu belirten Teknik Yapı CEO'su Teoman Metehan, "Kampanya sayesinde tüketicilerin üzerindeki faiz yükünü azalttık. Bu sayede Uplife Park projesindeki konutların yüzde 70'ini sattık. Konutların tamamı satılana kadar kampanyalarımız gündemde kalacak" diye konuştu.

Fi- Yapı, Esenyurt'ta hayata geçirdiği Fiyaka Esenşehir projesinde 49 bin lira peşinat ve 24 ay sabit ödeme kampanyası sayesinde 832 dairelik projenin 110 adedini 25 günde sattı. Proje için 70 milyon lira yatırım yaptıklarını açıklayan Fi- Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şöyle devam etti: "Düzenlenen kampanyalar sektöre bir hareketlilik geldi. Fiyatlar şu anda çok uygun. Gayrimenkulde alım zamanı diyebiliriz. Önümüzdeki dönemde yeni projelerle birlikte kampanyalar daha da hızlanacak."
 
 
Krize karşı yeni projeler
 
Dumankaya

Mayısta İstanbul Göztepe'de İkon isimli bir projeyi hayata geçirecek. Bin 50 konuttan oluşacak proje, 150 metre yüksekliğinde ve üçüz gökdelen şeklinde inşa edilecek. Firma yılın ilk çeyreğinde Ataşehir'de 90 daireden oluşacak butik tarzı bir projenin de satışına başlayacak.
 
Sinpaş

Yıl içinde Ankara'nın Çankaya ve Ümitköy semtlerinde iki ayrı proje gerçekleştirecek. İstanbul Şişli'de de bir proje planı var. Sarıgazi bölgesi de firmanın yakın markajında. Sinpaş, 2009 yılında hayata geçireceği projelerinin satışına eylül ayında başlamayı planlıyor.
 
Teknik Yapı

Kartal Uğur Mumcu bölgesinde Upcity projesini hayata geçirecek. Proje alışveriş merkezi ve konutlardan oluşacak. Firma yıl içinde henüz ismini belirlemediği iki projeyi daha hayata geçirecek. Projenin biri Kurtköy'de diğeri de Kartal olacak.
 
Fi-Yapı

Tuzla'da 100 konutluk, Gebze'de 400 konutluk projelerini satışa sunacak. Fi- Yapı, Çekmeköy'de de 150 dairelik bir rezidans projesi yapacak. Antalya'da da 197 villadan oluşan bir projeyi daha devreye sokacak olan firma, 55 bin eurodan başlayan fiyatlarla villa satacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gayrimenkulun-krizdeki-can-simidi-kampanyalar_65581.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!