Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazi Mahallesi’ne Morgan Stanley Girdi, 55 Milyon YTL’ye Arsa Aldı

Bayrampaşa’da İstanbul’un en büyük alışveriş merkezini inşa eden Multi Turkmall, Gaziosmanpaşa’ya ikinci alışveriş merkezini yapmak için Gazi Mahallesi girişinde Milli Emlak’tan arsa aldı.

Vatan Gazetesi/T.KİREÇCİ
Gazi Mahallesi’ne Morgan Stanley Girdi, 55 Milyon YTL’ye Arsa Aldı

ayrampaşa’da İstanbul’un en büyük alışveriş merkezini inşa eden Multi Turkmall, Gaziosmanpaşa’ya ikinci alışveriş merkezini yapmak için Gazi Mahallesi girişinde Milli Emlak’tan arsa aldı. Şirket genel merkezini de buraya taşıyacak.

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’in 2.5 milyar euro ödeyerek ortak olduğu Hollanda Merkezli Multi Turkmall, Milli Emlak’ın 24 milyon 800 bin YTL’ye satışa çıkardığı TEM Otoyolu Gazi Mahallesi sapağındaki arsaya 55 milyon YTL teklif ederek ihaleyi kazandı.

Marmara Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan Gaziosmanpaşa Küçükköy’deki 82 bin 406 metrekare inşaat izni olan arsanın ihalesi 31 Ekim’de gerçekleşirildi.

Cevaevi manzaralı
Multi Turkmall, kapalı zarf ile teklif verilen ihalede en yakın rakibinden yüzde 50 fazla önerdi. Alışveriş ve ticaret merkezi imarlı arsanın ihalesi Maliye Bakanlığı tarafından dün onaylandı. Multi Turkmall, halen Bayrampaşa Cezaevi ile hal arasındaki arazide 400 milyon euro harcayarak Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezini inşa ediyor. 500 bin metrekare alanlı projede otel ve residence inşa edilmesi de planlanıyor. 3 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen proje manzara olarak ise Metris Cezaevi’ne bakacak. Gazi Mahallesi girişindeki arsa, Multi Turkmall’un kamudan satın aldığı üçüncü arazi oldu. Şirket, daha önce Kayseri stadyumu arsalarını da satın almıştı. Özelleştirilen Antalya Sümerbank’ı da 49 yıllığına kiralamıştı. Toplam büyüklüğü 5 milyar euroya ulaşan Multi Turkmall şimdiden Türkiye genelinde 30’a yakın alışveriş merkezinin projesini hazırladı.

En prestijli proje
Multi Turkmall’un CEO’su Levent Eyüpoğlu, “Aldığımız arazi ticaret ve alışveriş merkezi imarlı. Arsaya 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi yapacağız. Bu proje ile İstanbul’un kuzeyine hitap edeceğiz. Ayrıca ofis binası da yapacağız. Şirketin merkezini oraya taşıyacağız. TEM üzerindeki en prestijli binalardan birisi olacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazi-mahallesine-morgan-stanley-girdi-55-milyon-ytlye-arsa-aldi_49843.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!