Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep, 5. Organize Sanayi Bölgeye Hazırlanıyor

Dört organize sanayi bölgesine sahip olan Gaziantep, 5. organize sanayi bölgesini yapmaya hazırlanıyor. 24 milyon metrekarelik 4 organize sanayi bölgesine ek olarak 11 milyon metrekarelik 5. organize sanayi bölgesi ekleniyor. Konuyla ilgili Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi

Zaman Gazetesi
Gaziantep, 5. Organize Sanayi Bölgeye Hazırlanıyor

Dört organize sanayi bölgesine sahip olan Gaziantep, 5. organize sanayi bölgesini yapmaya hazırlanıyor. 24 milyon metrekarelik 4 organize sanayi bölgesine ek olarak 11 milyon metrekarelik 5. organize sanayi bölgesi ekleniyor.  Konuyla ilgili Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, OSB'nin yetersizliğinin birkaç yıl önce ortaya çıktığına dikkat çekti. En son 5. organize sanayinin nerede yapılması konusunda görüşmeler yapıldığını hatırlatan Kamçı, görüşmeler sonunda yeni bölgenin mevcut OSB'nin etrafında yapılmasına karar verildiğini kaydetti. 4 ayrı yerde yaklaşık 8 bin 500 dönüm arazi üzerinde 5. OSB'nin yapılmasının kararlaştırıldığını belirten Kamçı, bununla ilgili resmi prosedürün tamamlandığını dile getirdi.

OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu da birçok ülkenin küresel krize çözüm aradığı bir dönemde Gaziantepli sanayicilerin üretimi ve istihdamı artırmaya devam ettiğine vurgu yaptı. Yaptığı ihracat, sağladığı istihdam ve ülke ekonomisine katkılarıyla Türk sanayisinin gururu olan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin artan üretim ihtiyacını karşılamak üzere yüzde 50 büyüteceklerini söyleyen Nakıboğlu, "24 milyon metrekarelik 4 bölgemize ek 11 milyon metrekarelik 5. organize sanayi bölgemizi kuracağız." dedi. Türkiye'de pek çok kişinin laf üretip, mazeret öne sürdüğü bir dönemde dünyanın 170 ülkesine, 4 milyar dolar ihracat yapan bir şehrin sanayicileri olduklarını anımsatan Nakıboğlu, herkes konuşurken kendilerinin çalışıp, ürettiğini vurguladı.

GSO Başkanı Nejat Koçer ise 5. organize sanayi bölgesiyle birlikte Gaziantep'in sanayi, ticaret ve ihracat rakamlarının yeniden revize edileceğini dile getirdi. GTO Başkanı Mehmet Aslan da "Gaziantep'in kaderinde ve alın yazısında Türkiye'nin önünü açmak var" diyerek, "5. organize sanayi bölgesinin ardından 6 ve 7. organize sanayi bölgelerinin geleceği Gaziantep, ortak aklı selamlıyor. Hepimiz el eleyiz. Gaziantep'e yakışan budur. Bu vizyonla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantep-5-organize-sanayi-bolgeye-hazirlaniyor_84986.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!