Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep OSB'ye Enerji Santralı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Akif Ekici, enerji darboğazı ve rekabetçi yapıyı olumsuz etkileyen fiyatlar karşısında OSB'ye enerji s

Dünya Gazetesi/30.07.2002



aziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Akif Ekici, enerji darboğazı ve rekabetçi yapıyı olumsuz etkileyen fiyatlar karşısında OSB'ye enerji santralı kurmaya karar verdiklerini bildirdi.
Ekici, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin ciddi bir enerji darboğazı içerisinde olduğunu savunarak, "Mevcut enerji kaynakları ülke ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve bu da sanayinin gelişimini olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Yıllık enflasyonun yüzde 88.6 olduğu bir dönemde elektrik fiyatlarına yüzde 122 zam yapıldığını ifade eden Ekici, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Yaşanan enerji darboğazının imalat sanayi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle işletmelerin rekabetçi yapısı bozuluyor, sağlıksız ve pahalı enerji kullanımı verimsizliğe neden oluyor. Sürekli büyüyen Gaziantep OSB de bundan olumsuz etkileniyor. Soruna çözüm olması açısından, 50 MW'lık enerji santralı kurmaya karar verdik ve 13 Ağustos'ta ihaleye çıkacağız. Şartname ve ihaleye ilişkin dosya, bir milyar lira karşılığında OSB Müdürlüğü'nden alınabilir. İhaleye katılacak firmaların, ihaleden iki saat önce teklifini vermesi gerekiyor."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantep-osbye-enerji-santrali_1204.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!