Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep'te Hafif Raylı Sistem Ücretli Oluyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kent içi ulaşımda Mart ayının başından beri ücretsiz test sürüşleri gerçekleştiren tramvay, 5 Eylül tarihinden itibaren ücretli oluyor.

yapi.com.tr / AA
Gaziantep'te Hafif Raylı Sistem Ücretli Oluyor

Foto: Murat Atay (AA)

Hafif Raylı Sistem deneme sürüşünün 31 Ağustos tarihinde sona ereceğini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, ''Gaziantep'te mart ayından beri ulaşımın önemli bir kısmı tramvayla sağlanıyor. Tramvayla yolcu taşımada günde 35 bin kişiye ulaştık. Vatandaşlarımız sisteme artık alıştılar, 31 Ağustos tarihinde sona erecek olan deneme sürüşlerinin ardından tramvay seferlerini süratle sıklaştıracağız'' dedi.

Tramvayın temiz, ucuz ve güvenilir bir ulaşım aracı olarak görüldüğü için tercih edildiğine dikkati çeken Güzelbey, şunları söyledi:

''Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) aldığı karar ile Hafif Raylı Sisteme Aktarma (Besleme) yapan otobüslerden ya da raylı sistemden otobüslere içerisinde biniş yapanlar bu seyahatleri için tam 1 TL, indirimli 50 Krş ödeyecekler. Ayrıca vatandaşlarımız, toplu taşıma aracından inip diğer toplu taşıma aracına, otobüsten otobüse, otobüsten Hafif Raylı Sisteme, Hafif Raylı Sistem'den otobüse 1 saat içerisinde ikinci binişlerde yüzde 40 ücret ödeyerek daha ucuza seyahat edebilecekler.

Burç Kavşağı-Gar arası güzergah ile birlikte depo alanını da eklersek 15 kilometrelik raylı sistemini tamamlamış bulunuyoruz. Bu bir başlangıç. 15 kilometrelik raylı sistemle Gaziantep'in ulaşım sorununu çözdük demiyoruz. Ancak bu başlangıçtan sonra 2. etapla devam edeceğimizi söylüyoruz. Hattın 2. etap Karataş güzergahının temelini de Haziran ayında attık. İnşaat süresi olarak da 14 ay öngörülüyor ama biz bunu 12 aya çekmeye çalışıyoruz. Yani üniversitelerin açılma döneminde tramvayla Karataş'a çıkmak mümkün olabilecek.''

ETİKETLER: kurum ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantepte-hafif-rayli-sistem-ucretli-oluyor_88927.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!