Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gaziantep’te Toplu Konut Temel Atma Töreni

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanvekili Mehmet Murat, TOKİ ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile Etiler Mahallesi'nde yaptırılacak olan 296 toplu konutun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, TOKİ'nin, 2002 yılından günümüze kadar olan süreçte, Türkiye'nin 81 ilinde 500 bin konut yapımını gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların Gaziantep'te de devam

yapi.com.tr / AA
Gaziantep’te Toplu Konut Temel Atma Töreni

Fotoğraf: Mehmet Öztaş

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanvekili Mehmet Murat, TOKİ ve Şahinbey Belediyesi işbirliği ile Etiler Mahallesi'nde yaptırılacak olan 296 toplu konutun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, TOKİ'nin, 2002 yılından günümüze kadar olan süreçte, Türkiye'nin 81 ilinde 500 bin konut yapımını gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların Gaziantep'te de devam ettiğini belirtti.

Gaziantep'te, Kentsel Yenileme (gecekondu dönüşüm) Projesi kapsamında şu ana kadar yapılan konut sayısının 9 bin 793'e ulaştığını belirten Murat, ''Toplu konutların yanı sıra 11 ilköğretim okulu, 2 lise, 2 kreş, 3 sağlık ocağı, 1 kütüphane, 14 spor salonu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Sevgi Evleri, sosyal tesisler, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü hizmet binası, Vergi Dairesi hizmet binasının da yapımını gerçekleştirdik” dedi.

Türkiye genelinde ise 'Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi' programı kapsamında 81 il ve 800 ilçede, bin 867 şantiyede 500 bin konut yapıldığını ifade eden Murat, yapılan bu konutların 346 bininin teslim aşamasına geldiğini belirtti. Konutlarla birlikte, sosyal donatılar kapsamında, eğitim tesisleri, spor salonları, ticaret merkezleri, dini tesisler, sağlık tesisleri de yapıldığını ifade eden Murat, şunları kaydetti:

''Gecekondu dönüşüm projeleri kapsamında 248 projede toplam 185 bin 261 konutluk çalışmalar yaparak, 108 bölgede 53 bin 282 konutluk uygulama başlattık. Alt gelir grubuna yönelik 65-87 metre kare 6 bin peyim ve konut teslimi ile başlayan yaklaşık 300 TL taksitlerle, 15 yıl vadeli olarak yaptığımız konut sayısını 86 bine çıkarttık. Yoksul grubuna yönelik 45-55 metrekare konutlar, peşinatsız ve konut teslimi ile başlayan yaklaşık 100 TL taksitlerle, 20 yıl vadeli olarak yaptığımız konut sayısını 29 bin 514'e çıkardık. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor''.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, sanayi ve ticaret merkezi konumunda bulunan ve bu özelliği dolayısı ile de çok fazla göç alan Gaziantep için toplu konutların son derece önemli olduğunu ifade etti.

Çarpık yapılaşmanın ve gecekondulaşmanın yoğun olduğu Gaziantep'te, TOKİ'nin çok önemli işler yaptığına dikkati çeken Vali Kamçı, ''TOKİ, ilimizde yeni yapı tekniklerini kullanarak ve yeni tasarımlarla çok sağlam ve kullanışlı konutlar yapıyor. Kentsel Dönüşüm Planları kapsamında yapılan konut ve sosyal tesisler, yapılan çevre düzenlemeleri ile birlikte modern kent yaşamında önemli bir yere sahip. Türkiye genelinde olduğu gibi, Gaziantep'te de modern kent yaşamına katkıda bulunan TOKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.''

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Havaalanı Yolu, Beylerbeyi, Karataş, Çıksorut gibi bölgelerde modern konutlar yapan TOKİ'nin, Bayazhan gibi tarihi ve kültürel mekanları da Gaziantep'e kazandırarak, tarihi ve kültürel mirasa da sahip çıktığına vurgu yaptı.

Güzelbey, başta toplu konut olmak üzere, sosyal tesisler, tarihi ve kültürel mekanlar ve altyapı konusunda da çok etkili çalışmalar yapan TOKİ yetkililerine teşekkür etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise 730 bin nüfusa sahip olan Şahinbey bölgesinde, modern kentleşme çarpık kentleşmenin önlenmesi için toplu konut yapımının hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.

''Şahinbey bölgesinde her yıl 10 bin konut yapılması gerekir'' diyen Tahmazoğlu, bunun yapılması için belediyenin bütçesinin yeterli olmadığını, bu alanda TOKİ ile işbirliği yaptıklarını ifade etti.

Tahmazoğlu, yüzde 80'i gecekondu bölgelerinden oluşan Şahinbey ilçesinde, modern kentleşme için TOKİ ile işbirliği yaparak konut yapımına ağırlık vereceklerini, bugün temeli atılan 296 konutun, bu alanda önemli bir çalışma olacağını da sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/gaziantepte-toplu-konut-temel-atma-toreni_85711.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!