Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı Mahkemelik Oldu

Antalya’nın Gazipaşa ve Alanya ilçeleri arasında nesli tükenmekte olan Caretta Caretta’ların yuvalama bölgesi ve kum zambaklarının yetiştiği bölgeye yapılmak istenen Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı projesi mahkemelik oldu.

yapi.com.tr
Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı Mahkemelik Oldu

Alanya'nın Yeşilöz sahil bandı, Cumhurbaşkanı Kararı’na göre koruma kararı alınmıştı. Gazipaşa Uğrak Yeşilöz Balıkçı Barınağı yapılması kararı üzerine bölge halkı ve çevreciler tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı proje için ‘ÇED raporu gerekli değildir” kararı vermesi üzerine, çevreciler İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre; ÇED raporu alınması gerektiğini belirten çevrecilerin kararı üzerine idare mahkemesi, Gazipaşa- Uğrak-Yeşilöz Balıkçı Barınağı projesi için keşif kararı verdi. Mahkemenin atadığı bilirkişi heyeti önceki gün proje alanında keşif yaptı.

Keşif alanında açıklama yapan avukat Halime Şenli, “Alanya Balıkçılar Kooperatifi ve Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi'ne Yeşilöz Balıkçı Barınağı yapılacağına dair hiçbir bilgi verilmediği ortaya çıktı. Yeni bir balıkçı barınağı istemediklerini söyleyen iki kooperatif de açtığımız davaya müdahil oldu. Burası hem nesli tükenmekte olan caretta carettaların yumurtlama alanı hem de bu bölgede koruma altındaki kum zambakları yetişiyor. Ayrıca bu bölge için cumhurbaşkanlığının koruma kararı var.” dedi.

‘Akaryakıt firmasına yakın olduğu için yapıldığını düşünüyoruz'

Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan ise, “Balıkçılar bu barınağına gelmeyecektir. Buradaki akaryakıt firmasının dolfinine yakın olması nedeniyle buraya yapıldığını düşünüyoruz. Biz İzmir Aliağa gibi olmak istemiyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazipasa-ugrak-yesiloz-balikci-barinagi-mahkemelik-oldu_192182.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!