Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gazze'ye 7 Bin Konut İnşa Edilecek

Filipin Başbakanı Rami el-Hamdallah, yıl sonuna kadar, Gazze'de 7 bin yeni konut inşası için gerekli mali desteği elde etmeyi hedeflediklerini söyledi.

yapı.com.tr/AA
Gazze'ye 7 Bin Konut İnşa Edilecek

Başbakan Hamdallah, haftalık kabine toplantısında yaptığı konuşmada, geçen yıl İsrail'in 51 gün süren saldırılarına maruz kalan Gazze'nin yeniden imarı konusuna değindi. Katar'ın şu an inşa edilen 600 konutun maliyetini üstlendiğini aktaran Hamdallah, Kuveyt'in de Gazze'nin yeniden imarı için 200 milyon dolar vadettiğini, bu çerçevede bin yeni konutun finansmanı için gerekli evrakları Kuveyt'e gönderdiklerini kaydetti.

Yıl sonuna kadar Gazze'de 7 bin konutun inşası için gerekli mali desteği elde etmeyi ümit ettiklerini dile getiren Hamdallah, bu konuda Türkiye, Suudi Arabistan ve İtalya gibi bazı ülkelerle iletişime geçtiklerini ifade etti. Hamdallah, "Eğer 7 bin konut inşa edebilirsek yıkılmış evlerin yüzde 58'ine ulaşmış olacağız ve inşa edilen konut sayısı 12 bin 552 olacak" dedi.


İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün devam eden saldırılarında, Gazze'de 2 bin 150'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, 11 binin üzerinde kişi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüştü.

Gazze'nin yeniden imarı çerçevesinde, Mısır'ın başkenti Kahire'de 12 Ekim 2014 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası konferansta katılımcı ülkeler tarafından, yarısı imarda kullanılmak üzere 5,4 milyar dolarlık yardım taahhüdünde bulunulmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gazzeye-7-bin-konut-insa-edilecek_133139.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!