Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

En Büyük Okul Açıldı

Gebze'de Dev Sağlık Köyü

Anadolu Vakfı ile 12 yıldır ABD'nin en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine, 'Anadolu Sağlık Köyü' için bir araya geldi. İki kuruluşu bir aray

Radikal
Gebze'de Dev Sağlık Köyü

nadolu Vakfı ile 12 yıldır ABD'nin en iyi hastanesi seçilen Johns Hopkins Medicine, 'Anadolu Sağlık Köyü' için bir araya geldi. İki kuruluşu bir araya getiren 'Anadolu Sağlık Köyü'nün en büyük yatırımı olan hastane bölümü 'Anadolu Sağlık Merkezi', 2004 yılı ilk çeyreğinde ilk hastasını kabul etmeyi planlıyor. Merkez, Türkiye, Türk cumhuriyetleri ve Balkanlar'da en iyi hizmet veren sağlık merkezi olmayı hedefliyor.
İşbirliğinin imza töreninde Anadolu Sağlık Köyü projesiyle ilgili bilgi veren Anadolu Vakfı İktisadi İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Hedefimiz Gebze'deki 186 dönümlük arazi de bölgemizin ve Türkiye'nin en iyisi olacak bir sağlık, eğitim ve araştırma kampüsünü kurmak. Sağlık merkezi 60 milyon dolara mal olacak, toplam yatırım tutarı ise 200 milyon doları bulacak" dedi.
John Hopkins Medicine Dekan Yardımcısı Steven J. Thompson ise yaptığı konuşmada, "İşbirliği ile, Türkiye'deki doktor ve hastaların değişen ihtiyaçlarına daha büyük çapta ve hızlı yanıt vermeyi amaçlıyoruz. Bilgi aktarımı, Türkiye'de ve Baltimore'da gerçekleştirilecek eğitim programları ve görüntülü konferans ile teletıp çalışmaları şeklinde olacak" açıklamasını yaptı.
Tamamlandığında 1500 kişiye istihdam yaratacak Anadolu Sağlık Köyü'nün; sağlık hizmeti verecek birimleri arasında en büyük yatırımı olan Anadolu Sağlık Merkezi, 209 yataklı, yaklaşık 45 bin metrekare kapalı alana sahip, kanser ve kalp hastalıklarında 'cazibe merkezi' olacak genel amaçlı bir hastane. Merkez, yılda 140 bin ayakta tedavi, 12 bin yatarak tedavi olan hastaya, 8 bin ameliyatlı hastaya ve 2 bin 500 günübirlik ameliyat olan hastaya hizmet verecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gebzede-dev-saglik-koyu_1790.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!