Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gecekonduda Oturan Roman Kalmayacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Romanların daha iyi şartlarda yaşaması için konut yapımına hız verdi. İdareden yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde 11 ilde 2 bin 524 Roman konutu için ihale düzenliyor. Bir yıl içinde tamamlanması öngörülen 45 metrekarelik konutlardan almak isteyen Romanlar,

Gazete Habertürk
Gecekonduda Oturan Roman Kalmayacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Romanların daha iyi şartlarda yaşaması için konut yapımına hız verdi. İdareden yapılan yazılı açıklamaya göre, TOKİ, Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde 11 ilde 2 bin 524 Roman konutu için ihale düzenliyor. Bir yıl içinde tamamlanması öngörülen 45 metrekarelik konutlardan almak isteyen Romanlar, 100 liradan başlayan taksitlerle kendi evlerinin sahibi olacak.

Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''gecekonduda oturan Roman kalmayacak'' talimatı üzerine harekete geçen TOKİ'nin 132 konutun inşasına hemen başladığı bildirildi.

TOKİ'nin Temmuz ve Ağustos aylarında 2 bin 524 konutun ihalesini gerçekleştireceği belirtilen açıklamada, İdarenin hazırlık aşamasındaki 3 bin 564 konutla birlikte ilk etapta 6 bin 344 konutun yapımını gerçekleştirmiş olacağı kaydedildi.

Temmuz ayı içerisinde Edirne-Keşan'da 728 konut, sosyal tesis ve ticaret merkezi yapımı için ihaleye çıkacak olan TOKİ'nin bu konutlardan 300'ünü Romanlara tahsis edeceğine işaret edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Romanlar için Tekirdağ Merkez-Aydoğdu'da 408 konut yapımı için Ağustos ayında ihale düzenleyecek olan TOKİ, aynı ay içerisinde Düzce Merkez-Çamköy'de 240, Ankara-Beypazarı'nda 24, Balıkesir-Merkez'de 280, Ayvalık-Altınova'da 48, Gönen-Sarıköy'de 72, Edirne-Enez'de 120, Edirne-Havsa'da 72, Edirne-Lalapaşa'da 72, Edirne-İpsala'da 192, Eskişehir-Beylikova'da 48, Kütahya-Altıntaş'ta 48 ve Manisa-Selimşahlar'da 144 Roman konutu yapımı için ihaleye çıkacak.''

Öte yandan Valilikler tarafından TOKİ'ye gönderilen bilgide Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Mardin, Nevşehir, Niğde, Sivas, Van, Şırnak, Trabzon ve Yozgat'ta Roman bulunmadığı belirtildi.

Roman konutları için yapılacak ihalelerin ayrıntıları ve diğer bilgilere ulaşmak isteyenler, TOKİ'nin ''www.toki.gov.tr'' internet adresini ziyaret edebilir.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/gecekonduda-oturan-roman-kalmayacak_80939.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!