Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geçen Yıldan Bu Yana İstihdamda Neler Değişti?

2010 yılının ilk 3 aylık dönemine ilişkin “Yenibiriş İstihdam Raporu”nu hazırlayan Yenibiris.com, geçen yıldan bu yana istihdam alanında yaşanan değişiklikleri göz önüne seriyor. En fazla ilan yayınlanan ve en fazla başvuru alan sektör ve pozisyonları 2009 yılının aynı dönemiyle karşılaştıran Yenibiris.com, iş arayan adayların profiline dair

yapi.com.tr
Geçen Yıldan Bu Yana İstihdamda Neler Değişti?

Türkiye’nin iş ve insan kaynakları sitesi Yenibiris.com, 2010 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarına ilişkin veriler içeren “Yenibiriş İstihdam Raporu”yla iş ve eleman arayışına dair güncel bilgiler veriyor. Raporda yer alan verilere göre 2010 yılının ilk üç ayında iş dünyası en çok “satış temsilcisi” aradı. Geçen yılın aynı döneminde en fazla rağbet gören müşteri temsilcileri ise bu yıl ikinci sıraya gerilemiş bulunuyor. Yapı-inşaat sektörü ise ilan şampiyonu.

Yenibiris.com Genel Müdürü Deniz Ceylan Kılıçlıoğlu, raporda yer alan sonuçları şöyle değerlendiriyor: “Adı ister satış temsilcisi ister müşteri temsilcisi olsun, ‘satış’ alanının her zaman gözde olduğunu ve şirketlerin en çok bu alanda istihdam edilecek adaylar aradığını bir kez daha gözlemliyoruz. Finansal krizin yaralarını sarmaya çalışan işletmeler de, toparlanma aşamasında tekrar satış kadrolarını güçlendirme yoluna gidiyor. Firmalar için iyi satış temsilcileri istihdam edebilmek ve onları elde tutmak bu dönemde daha da önem kazanmış durumda. Yılın ilk üç ayında en fazla eleman ilanı veren sektörlerin yine yapı-inşaat ve perakende olması ise bu sektörlerin istihdamdaki kilit rolünü göstermesi açısından önemli. Yapı-inşaatta hem yurtiçi hem de yurtdışı yatırımlar artıyor. Perakendede ise AVM’ler ve yeni mağazaların sayıca artması ve yaklaşan yaz sezonunun olumlu etkisinin istihdamdaki hareketliliği artırdığını görüyoruz.”

“Muhasebe elemanı” 2010’da da en fazla başvuru alan pozisyon...

“Yenibiriş İstihdam Raporu”, en çok başvuru alan pozisyonun da değişmediğini gösterdi.  2009 yılının ilk üç ayında adayların en çok başvuruda bulunduğu “muhasebe elemanı” pozisyonu, 2010’un aynı döneminde de popülerliğini korudu.

2010’un ilk 3 ayında da ilan şampiyonu yapı-inşaat sektörü! 

Raporda yer alan verilere göre, 2009 yılının aynı döneminde en fazla ilanı yayınlanan sektörler olan yapı-inşaat ve perakendecilik-toptancılık ise bu yılın ilk üç ayında da ilk iki sıradaki yerlerini korudu.

Adayların gözde sektörü 2010’da da değişmedi: Perakendecilik-Toptancılık

“Yenibiriş İstihdam Raporu”, iş arayan adayların 2010 yılının ilk üç ayında en çok başvuru yaptıkları sektörleri de ortaya koydu. Buna göre en çok başvuru alan sektör, 2009 yılının ilk üç ayında olduğu gibi 2010’da da perakendecilik-toptancılık.

Gıda sektöründe iş deneyimi olanlar ile satış-pazarlama alanında deneyimli adaylar yeni bir iş arayışında!

Yenibiris.com’un hazırladığı “Yenibiriş İstihdam Raporu”na bakıldığında, yılın ilk aylarında gıda sektöründe iş deneyimi olan adaylar ile satış-pazarlama alanında deneyimli adayların yeni bir iş arayışında oldukları görüldü.

Gençler yeni bir iş arayışında! 

Yenibiris.com tarafından hazırlanan “Yenibiriş İstihdam Raporu”, sitede özgeçmişi bulunan adayların profillerine dair önemli bilgiler de sunuyor. Buna göre adayların büyük çoğunluğu 25–34 yaş (yüzde 62,37) arasında. Deneyim açısında incelendiğinde ise “5 yıla kadar” deneyimi olanlar yüzde 52,89’luk bir kesimi oluşturdu. Adayların eğitim derecesine bakıldığında lisans ve üstü mezuniyet derecesine sahip olanların oranı yüzde 35,33, lise mezunu oranı ise yüzde 27,53.



Yenibiris.com’da özgeçmişi olan adayların son iş deneyimindeki iş alanlarına göre dağılımı:

Satış – pazarlama – Yüzde 17,90
Mali İşler – finansman – Yüzde 10,44
Üretim – Yüzde 4,12
Mühendislik – Yüzde 3,77
Bakım – servis – onarım – Yüzde 3,45
Bilgi teknolojileri – Yüzde 3,41
Genel yönetim – Yüzde 3,26
İdari işler – Yüzde 3,05
Müşteri ilişkileri – CRM – Yüzde 2,96
Sekreterya – ofis yönetimi – Yüzde 2,92

Yenibiris.com’da özgeçmişi olan adayların son iş deneyiminde çalıştıkları sektörlere göre dağılımında ilk 10 sektör şöyle:

Gıda – Yüzde 5,20
Eğitim – Yüzde 4,87
Tekstil – Yüzde 4,44
Yapı – inşaat – Yüzde 3,70
Bankacılık – finans – Yüzde 3,60
Turizm – otelcilik – Yüzde 3,15
Otomotiv – Yüzde 2,99
Bilişim – Yüzde 2,75
Perakendecilik – toptancılık – Yüzde 2,56
Diğer - Yüzde 6,16

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/gecen-yildan-bu-yana-istihdamda-neler-degisti_79239.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!