Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gediz ve Küçük Menderes Uzaydan Takip Edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz ve Küçük Menderes nehirlerinde yarıtlan kirliliğin önüne geçmek ve havzalarda yaşanan çevre felaketlerine son vermek için yürüttüğü çalışmaları genişleterek sürdürüyor. Gediz’in memba kısmında yer alan Menemen ve Kemalpaşa’yla Küçük Menderes Havzası’ndaki Ayrancılar-Yazıbaşı, Torbalı ve Bayındır biyolojik atıksu

Milliyet EGE
Gediz ve Küçük Menderes Uzaydan Takip Edilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gediz ve Küçük Menderes nehirlerinde yarıtlan kirliliğin önüne geçmek ve havzalarda yaşanan çevre felaketlerine son vermek için yürüttüğü çalışmaları genişleterek sürdürüyor. Gediz’in memba kısmında yer alan Menemen ve Kemalpaşa’yla Küçük Menderes Havzası’ndaki Ayrancılar-Yazıbaşı, Torbalı ve Bayındır biyolojik atıksu arıtma tesislerinin yapımı sürerken, teknolojik araçlar kullanılarak koruma kalkanı da oluşturuluyor.

Sanayi tesisleri mercek altında

İZSU Su Havzaları Yönetim Birimi, Gediz ve Küçük Menderes havzalarını, kurulan coğrafi bilgi sistemi üzerinden de takip ediyor. Gediz yoluyla, İzmir Körfezi’ne gelen kirletici yüklerin belirlenebilmesi, su kalite modellemesinin yapılabilmesi, Gediz ve Küçük Menderes Havzası Çevresel Bilgi Sistemi’nin kurulabilmesi için, havzalara ait kirletici kaynaklar, nüfus bilgileri ve coğrafi bilgiler, uydu görüntülerinden oluşan altlıklar üzerine aktarılarak veri tabanı oluşturuluyor. Coğrafi bilgi sistemleri yazılımı kullanılarak oluşturulan bu veri tabanıyla çeşitli sorgulamalar yapılıyor ve çalışma alanındaki sanayi tesisleriyle nüfus ve su kalitesi değişimleri inceleniyor.
İZSU yetkilileri, “Yapımına başlanan arıtma te-sisleriyle havzalardaki yerleşimlerin evsel atıklarının İzmir Körfezi’ne ve Kuşadası Pamucak Sahili’ne taşınmasının önüne geçeceğiz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gediz-ve-kucuk-menderes-uzaydan-takip-edilecek_65207.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!