Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geleceğimiz Hidrojende

Enerji Bakanı Hilmi Güler, hidrojen teknolojisindeki yatırımların arttığını belirterek, "Hidrojen dönemini başlatmak, ancak stratejik planlama ile mümkün olabilir" dedi.

Radikal



b>Enerji Bakanı Hilmi Güler, hidrojen teknolojisindeki yatırımların arttığını belirterek, "Hidrojen dönemini başlatmak, ancak stratejik planlama ile mümkün olabilir" dedi.

Uluslararası Hidrojen Kongresi tüm dünyadan uzman ve devlet adamlarının katılımıyla İstanbul'da başladı. Dünya Hidrojen Enerjisi Konseyi Onursal Başkanı Prof. Dr. Nejat Veziroğlu, kongrenin açılışında, hidrojen ekonomisinde her ülkenin kendi enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, bu tür enerjinin, sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sürdürülebilir ekonomisine ve dünyanın çevre açısından korunmasına imkân vereceğini vurguladı.

Kaynaklar azalıyor
Kongrede konuşan Bakan Güler, petrol fiyatlarının artmasının, hidrojen enerjisinin önemini kalkınmış ülkeler için de bir kere daha vurguladığını dile getirdi. Güler, çevreyi koruma ve kaynakların azalması nedeniyle hidrojen ve diğer yenilenebilir enerji teknolojilerinin önem kazandığını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ise İETT otobüslerinde iki sene içinde hidrojen enerjisi kullanımına geçilerek, bu yakıtla İstanbul'da daha temiz bir geleceğe adımlar atılmış olacağını söyledi.

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Ata hidrojenle hareket eden otomobil tasarladıklarını ve aracı üç ayda gerçekleştireceklerini kaydetti. Otomobilin batarya takviyeli olduğunu belirten Ata, maliyetini 10-15 milyar lira düşündüklerini ve projenin ilk bütçesinin 100 bin avro olduğunu dile getirdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegimiz-hidrojende_30268.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!