Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Geleceğin Trendi Mutfaktaki Dikey Bahçeler Olacak"

Silestone Enstitüsü uzmanları, mutfaklara kurulacak dikey bahçelerle boş alanların çok işlevli noktalara çevrilerek evlerde eşsiz bir dekorasyona sahip olunurken aynı zamanda az da olsa ihtiyaç duyulan ürünlerin yetiştirilebileceğini belirtiyor.

yapi.com.tr
"Geleceğin Trendi Mutfaktaki Dikey Bahçeler Olacak"

Günümüz mimarisi küçük alanlardan en büyük faydayı sağlamayı amaçlıyor. Birçok alanda dikey mimarinin etkileri olduğunu belirten Silestone Enstitüsü uzmanları, evlerin mutfaklarına dikey bahçeler kurup tasarımıyla farklı bir dekorasyon trendi yakalanabileceğini belirtiyor. Mutfakları dikey bahçeye çevirmek için öneriler:

Dikey alanlardan yararlanın
Mutfakta dikey bir şehir bahçesi kurulabilecek boş bir alan mutlaka vardır. Bu alanlar değerlendirilebilir. Bu alanlar sadece güzel bir görüntü vermekle kalmayacak, aynı zamanda temel aromatik bitkilerin yetiştirilmesine de imkan tanıyacak.

Dekoratif bir bitki yetiştirme masası edinin
Bitki yetiştirme masaları bir hobi, dekorasyon ve tasarruf yöntemi olarak yavaş yavaş evlere dahil oluyor. Bu masalarla güneş ışığı ihtiyacı olmayan şehir bahçelerine sahip olmak mümkün. Bu masayı çok fazla doğal ışığın olduğu bir noktaya yerleştirebilirsiniz. Böylece daha fazla enerji tasarrufu sağlanacaktır. Tasarrufun yanı sıra bitkiler güneş ışığında daha hızlı büyüyecektir.

Pencerede veya tezgahta doğaçlama bir bahçe yapın
Mutfaktaki bir pencerenin yanına, bir raf eklenerek küçük bir bahçe edinilebilir. Bu sayede daha fazla ışık alan tezgahın kapladığı geniş alanlardan da yararlanabilir, birbirinden renkli bitkilerle mutfağa eşsiz bir dokunuş katılabilir. Aynı zamanda zengin ve sağlıklı yemekleri tatlandırmak için de kullanılabilecek aromatik bitkiler küçük saksılarda yetiştirilebilir.

Küçük çeşitler yetiştirin
Bitkilerin birçok çeşidi bulunuyor. Mutfakta çok fazla yer kaplamaması için olabildiğince küçük bitkileri yetiştirebilirsiniz.

Mutfakta bitki yetiştirmek daha sağlıklı diyetlere yardımcı olur
Mutfaktaki alanları üretimde değerlendirmek, daha sağlıklı bir diyete katkı anlamı da taşır. Öz tüketimi teşvik eder ve doğal kaynakların doğru kullanımı konusunda farkındalık sağlar. Karbon emisyonlarının azaltılmasına da olumlu katkıları olan dikey bahçelerin, ortam sıcaklığını düşürdüğü de bilinir. Daha dengeli, ferah ve hoş bir ortam arayanlar için mükemmel bir çözüm de sunan bahçeler, bizi güneşin ultraviyole ışınlarından da korur. Tüm bu saydığımız faydaların yanı sıra dikey bahçeler, elektrik giderlerini ve dış gürültüyü azaltır ayrıca havayı temizleyerek oksijen kalitesini iyileştirir.  

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecegin-trendi-mutfaktaki-dikey-bahceler-olacak_181805.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!