Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Gelecek Yıl Dolar 3,25'e Çıkabilir"

Capital Economics ekonomisti William Jacphasellus ise Türk Lirası`nın gelecek yıl dolar karşısında 3,25`e kadar inebileceği tahmininde bulundu.

yapı.com.tr
"Gelecek Yıl Dolar 3,25'e Çıkabilir"

Son bir haftadır her gün rekor seviyeleri gören Türk Lirası'nda tüm göstergeler, en azından bir süre daha bu trendin devam edeceğini gösteriyor. Bloomberg'in izlediği 39 analist içinde son dört çeyrekte en doğru Türk Lirası tahminini gerçekleştiren Ebury Partners Türk Lirası'nın bu yıl yüzde 2,3 daha düşerek dolar karşısında 3,10 seviyesine inebileceğini öngördü.

Ebury Partners üst düzey risk yöneticisi Enrique Diaz Alvarez, "Piyasalar büyüme, enflasyon ve para politikasına daha çok odaklanacaklar. Dramanın sonuna yakınız" açıklamasını yaptı.

Doların Pazartesi günü yeni bir rekor kırmasından sonra vadeli kontratlar, traderların aşağı yönlü pozisyonlarının Nisan ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkardığını gösteriyor.


Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ stratejisti Lee Hardman da doların 3,10 seviyesine yükseleceğini öngördü. Hardman, "Erken seçimlere gidilirken artan siyasi belirsizlik, zayıf büyümeye ilişkin olumsuz komposizyon ve hala yüksek olan enflasyon Türk Lirası üzerinde etkili oluyor" değerlendirmesini yaptı.   

Capital Economics ekonomisti William Jackson ise Türk Lirası'nın gelecek yıl dolar karşısında 3,25'e kadar inebileceği tahmininde bulundu. Jackson, "Enflasyon görünümü ve Türk Lirası'nın zayıflığı Türkiye'de faiz artışına işaret edebilir fakat politik baskıların Merkez Bankası'nı bunu yapmaktan alıkoyacağına ilişkin endişeler söz konusu" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gelecek-yil-dolar-3-25e-cikabilir_133918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!