Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gemi Sökümüne Karşı Kampanya Başlatılacak

İzmir’de yaşayan yurttaşlar, zehir gemilerinin sökümüne karşı mücadeleyi büyütüyor. Yurttaşlar, önümüzdeki günlerde gemi sökümlerine karşı kampanya başlatacak.

yapi.com.tr
Gemi Sökümüne Karşı Kampanya Başlatılacak (Fotoğraf: AA)

İzmir Aliağa’ya söküm işlemi için gelen asbestli ve kimyasal maddeler bulunan gemiye tepkiler sürüyor. 27 Aralık tarihinde ilçeye getirilen Fransız ‘Orange’ adlı şirkete ait Raymond Croze adlı geminin sökümü Anadolu Gemi Söküm (AGS) Tesisi’nde yapılacak. Gemiye karşı eylemler sonrası yurttaşlar, mücadeleyi büyütme kararı aldı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre; ilçeye gelen gemilerin, dış denetçiler tarafından denetlenmesi ve çevreyi, işçileri zehirleyen söküm teknikleri yerine kapalı havuzlarda, eğitim almış işçilerle gemi sökümünün gerçekleşmesi için kampanya başlatılacak.

Aliağa Çevre Platformu’nun kampanyanın detaylarını önümüzdeki günlerde duyurulacağı öğrenildi. Gemi sökümünün yarattığı çevre kirliliği ve işçi sağlığına yönelik oluşturduğu riskler ise her yıl artarak devam ediyor.

İzmir’in Aliağa ilçesi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek organize gemi söküm merkezi. Bangladeş, Hindistan ve Pakistan’dan sonra Aliağa en fazla hurda çelik işleyen tesisi konumunda.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gemi-sokumune-karsi-kampanya-baslatilacak_201085.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!