Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gemlik Lojistik Merkez Oluyor

Büyük ulaşım projeleri ile karşı karşıya olan Bursa'nın Gemlik ilçesi, lojistik merkez hayaline kavuşuyor.

yapi.com.tr
Gemlik Lojistik Merkez Oluyor

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, Bursa Serbest Bölge'nin yanı sıra 4 büyük limanla Türkiye ekonomisinin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olan Gemlik'te; kara, hava ve demiryolu ulaşımı açısından önemli gelişmeler yaşanıyor. İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi ile Gemlik'ten İstanbul'a ulaşım süresi 45 dakikaya inecek. Gemlik-İstanbul arasını 20 dakikaya düşürecek olan deniz uçağı seferleri ise bir ay içinde başlayacak. Böylece sanayiciler ve işadamları, İstanbul'a ulaşım konusunda zaman kaybına uğramayacak. Gemlik'te heyecanı yaşanan bir diğer önemli proje ise, Gemlik limanı demiryolu istasyonu temelinin bu yıl içinde atılacak olması. Gemlik limanı ile OSB bağlantısının yapılmasıyla, Gemlik'in lojistik merkez olması için önemli bir adım daha atılmış olacak. İlçe nüfusunun 105 binden 250-300 bine çıkacağı öngörüsünde bulunan Gemlik Belediyesi de iki aktif fay hattının geçtiği ilçeyi daha güvenli bir yer haline getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Belediye, Gemlik'te riskli alanlarda yaşayan 75 bin kişiyi zemini sağlam yamaçlara inşa edilecek konutlara yerleştirmeyi hedefliyor. Bursa Serbest Bölge'nin yanı sıra şu an GEMPORT, Roda, Gemlik Gübre ve Borusan olmak üzere 4 büyük limanla ülke ihracatına katkı koyan Gemlik, Türkiye ekonomisinin dünyaya açılan önemli kapılarından biri olmaya hazırlanıyor.

İlçe, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte stratejik anlamda gücüne güç katacak. İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, iki şehir arasındaki mesafeyi 3.5 saate indirecek. İstanbul- Bursa arasındaki mesafenin de 1 saate kadar inmesi sağlanacak. Gebze'den başlayacak olan proje, İzmit Körfezi'ni asma köprü ile aşarak Orhangazi ve Gemlik yakınlarından geçip Ovaakça Kavşağı ile Bursa Çevre Yolu'na bağlanacak. Bursa üzerinden devam edecek otoyol, Balıkesir'den geçerek İzmir'e uzanacak. Gemlik'te ulaşım alanında yaşanan gelişmeler İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'yle sınırlı değil. Gemlik limanı demiryolu istasyonunun temeli bu yıl içinde atılacak. Yüksek hızlı trenin Geçit'teki ana istasyonu lojistik merkez olacak. Gemlik limanı ile OSB bağlantısı da yapılacak. Böylece Gemlik'in lojistik merkez olması için önemli bir adım daha atılmış olacak.

75 bin kişi zemini sağlam yamaçlara yerleştirilecek

Gemlik Belediyesi, iki aktif fay hattının geçtiği Gemlik'i daha güvenli bir yer haline getirmek için düğmeye bastı. İlçede riskli alanda yaşayan 75 bin kişinin Gemlik sırtlarındaki zemini sağlam yamaçlara inşa edilecek konutlara yerleştirilmesi hedefleniyor. Bu alanlara 3'er katlı ve bahçeli müstakil konutlar yapılacak. İlçenin hem rezerv yapı alanlarını hem de riskli alanlarını belirleyen Gemlik Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını Cihatlı Küçük Kumla sırtlarını kapsayacak biçimde başlatmayı planlıyor. Belediyenin, bu doğrultuda sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yaptığı çalışmalar hız kazandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Emlak Yönetimi Harita Değerlendirme Daire Başkanı Necmettin Aslantürk, ilçede incelemelerde bulundu. Çalışmalar sonucunda hazırlanacak rapor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulacak.

Haliç'e deniz uçağı 1 ay içinde havalanacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gemlik ile İstanbul Haliç arasında deniz uçağı seferlerini başlatmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Haliç'ten Türkiye'nin 4 noktasına deniz uçağı ile hizmet vermeye başlayan Seabird Havayolları Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kürşad Arusan ile şirket pilotlarının Gemlik'te yaptıkları incelemenin ardından olumlu görüş bildirmesi üzerine başlatılan hazırlıklarla son aşamaya gelindi. İstanbul - Gemlik deniz uçağı seferlerinde Gemlik'teki yer hizmetlerinin verileceği limandaki binalarda düzenleme çalışmaları Büyükşehir  Belediyesi'nin kuruluşu olan Burulaş tarafından sürdürülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, onaylarla ilgili çalışmalar tamamlandığında en geç bir ay içinde seferleri başlatacaklarını belirterek, "19 kişilik uçaklarla Gemlik'ten 15-20 dakikalık bir yolculukla Haliç'e ulaşılacak.. Yolcularımızın Gemlik'e ulaşımı ve İstanbul dönüşü kent merkezine bağlantıları ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Deniz uçağı seferlerinin şimdiden hem Gemlik'e hem de Bursa'mıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Gemlik ile İstanbul'un arasını 20 dakikaya düşürecek uçuşların bedeli 100 TL olarak belirlendi.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gemlik-lojistik-merkez-oluyor_104738.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!