Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gerçekler Örtünün Altında

EXPO için Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE)delegelerini ağırlayan İzmir'de, bakımsız yapılar, "örtü altında" gizlenmeye çalışılıyor. Organizasyonun 2015 yılı adaylığı için "sağlık" ana temasıyla yola çıkan kentte, görüntü kirliliği yaratan yapıların giydirilerek saklanması "sağlıksız" bulunuyor.

Cumhuriyet EGE
Gerçekler Örtünün Altında

b>EXPO için Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) delegelerini ağırlayan İzmir'de, bakımsız yapılar, "örtü altında" gizlenmeye çalışılıyor. Organizasyonun 2015 yılı adaylığı için "sağlık" ana temasıyla yola çıkan kentte, görüntü kirliliği yaratan yapıların giydirilerek saklanması "sağlıksız" bulunuyor.

Geçici düzenlemelerle "çirkinliklerin" gizlenmeye çalışıldığı şu günlerde İzmir, EXPO heyetini ağırlıyor. Kentin kalbinde yer alan bakımsız yapılar ise "örtülerek" heyetten gizlenmeye çalışılıyor. Bu örtüler, önceki yıllarda da UNIVERSIADE oyunları sırasında sandıktan çıkmış ve kentin görüntü kirliliğine yolaçan yapılarını "görünmez" kılmıştı. Yıllar sonra aynı şekilde yapılan uygulamaya kentli tepkisini göstermekte gecikmedi. Yurttaşlar, günübirlik uygulamalar yerine, kalıcı çözümlerle İzmir'in tarihine ve dokusuna sahip çıkılması gerektiğini vurguluyor.

Kentliye saygı....

Yaşadıkları kentte, kentliye "saygı" gösterilmesi gerektiğini vurgulayan İzmirliler, heyetlerden saklanan çirkinlikleri yurttaş olarak görmek istemediklerininin altını çiziyor. Yerel yönetimlerin, kalıcı çözümler üreterek kent merkezinde yer alan yapıları gündelik yaşama katmaları gerektiğini vurgulayan yurttaşlar, yapı sahiplerinin de bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Çevremizi tanıyalım...

Kentin çirkinliklerini görmekten mahrum kalacak olan BİE delegeleri, dün başlayan "EXPO 2015 İzmir 2. Uluslararası Sempozyumu" kapsamında çevre il ve ilçelerde de incelemelerde bulunacak. BIE üyeleri bugün Bergama'da Asklepion'u ziyaret ettikten sonra İzmir'e dönecek. Akşam da Kültürpark Fuar Alanı'nda "Colors Of Turkey" gösterisi ve EXPO konserini izleyecek. Heyet üyeleri, yarın Denizli'ye geçerek Pamukkale turuna katılacak. Pazar günü de Paris'e dönecek. Ancak Milano ve İzmir'de hazırlıklar sürecek. 31 Mart'ta kazanan taraf belli olacak.

Sayılı gün geçtiğinde "örtüler" yeniden sandıklarına girecek. İzmir ise yine kentliye kalacak, yapılar ve yaşamlar birbirine karışacak... İzmirliler, yine "alıştıkları" görüntülerle baş başa kalacak. Kalıcı çözümler bulunmazsa, bakımsız yapılar yeniden "gizlenmek" için yeni misafirlerini bekleyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gercekler-ortunun-altinda_59533.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!