Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Geri Dönüşüm Tesisi Kapanınca Ortada Kaldılar

Balıkesir'in Balya ilçesinde, 2010 yılında kurulan ve 3-4 ay faaliyet gösterdikten sonra kapatılan geri dönüşüm tesisinden geriye tonlarca çıkma lastik kaldı.

yapi.com.tr/AA
Geri Dönüşüm Tesisi Kapanınca Ortada Kaldılar

İlçenin kırsal kesimdeki Bengiler Mahallesi'ndeki fabrika arazisinde yıllardır bekleyen çıkma lastik yığınlarından yakınan bölge sakinleri, çevrenin kirlenmesinden endişe ediyor.

Mahalle muhtarı Doğan Dağlı, yaptığı açıklamada, fabrikanın 2009-2010 yıllarında köylülerden alınan araziler üzerine kurulduğunu hatırlatarak, işletme yetkililerinin tesisi "çevreci" olarak tanıttıklarını söyledi. Dağlı, geri dönüşüm için tonlarca eski lastik toplayan tesisin 3-4 ay çalıştıktan sonra faaliyetine son verdiğini belirterek, "Tesisi kuranlar bu fabrikanın geri dönüşüm tesisi olduğunu ve çevreye zararı olmayacağını söylediler ama yıllardır tonlarca lastik ile yaşıyoruz. Doğamızın kirlenmesinden korkuyoruz" diye konuştu.

Bölge halkı olarak lastiklerin fabrika arazisinden kaldırılmasını istediklerini vurgulayan Dağlı, şöyle devam etti:

"Fabrika 3-4 ay çalıştı. Bir gecede fabrikayı söküp götürdüler ama fabrika alanında tonlarca lastik bekliyor. Yeşillikler içindeki köyümüz çevre tehdidi altında. Bu lastikler burada kaldı. Lastikler doğayı kirletiyor. Bunların zararı yine bize. Bunların ne olacağını merak ediyoruz. Yetkililerden bu lastiklerin buradan alınması için yardım bekliyoruz."

Belediye muhatap bulamadı Balya Belediye Başkanı Osman Kılıç da çıkma lastikleri geri dönüşüm için toplayan ve kısa süre açık kaldıktan sonra kapanan tesisin yetkililerine ulaşamadıklarını söyledi. Kılıç, tesis arazisinin Bengiler Mahallesi'ne 1,5 kilometre uzaklıklıkta bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Belediye Başkanı olmadan önce de o bölgelerde çok çalıştım. Tesisi hiç çalışırken görmedim. 3-4 ay çalıştığı, daha sonra kapanıp gittiği söyleniyor. İşlemek için getirmiş oldukları hurda lastikler halen orada yığılı durumda. Bunlar çevreye zarar vererek, görselliği bozmakta. Orada bir diğer sorun da mahallemizdeki maden ocağı. O bölgeye gittiğimizde hem lastik fabrikasından hem de kömür madeninden muhatap bulmadık. Bunlarla ilgili bir yaptırıma gitmeyi düşünüyoruz."

http://www.yapi.com.tr/haberler/geri-donusum-tesisi-kapaninca-ortada-kaldilar_137891.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!