Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gez Konya'yı Gör Japon Parkı'nı

Konya'da 30 bin metrekare alana kurulu Japon Parkı, mimarisi, 200 bitki ve ağaç çeşidiyle diğerlerinden ayrılıyor. Mistik bir ortamı bulunan parka spor yapmak için uğrayan da var, evden getirdiği yiyeceklerle temiz havada kahvaltı yapmak için gelen de. Parkta dolaşırken Uzakdoğu'da bir yerleri ziyaret ediyor hissine kapılabilirsiniz. Parkın içinde

Zaman Cuma
Gez Konya'yı Gör Japon Parkı'nı

Konya'da 30 bin metrekare alana kurulu Japon Parkı, mimarisi, 200 bitki ve ağaç çeşidiyle diğerlerinden ayrılıyor. Mistik bir ortamı bulunan parka spor yapmak için uğrayan da var, evden getirdiği yiyeceklerle temiz havada kahvaltı yapmak için gelen de. Parkta dolaşırken Uzakdoğu'da bir yerleri ziyaret ediyor hissine kapılabilirsiniz. Parkın içinde Uzakdoğu mimarisiyle yapılan restoranda Japon yemekleri suşi, noodle, wai ve ramen'i yiyebilir, Japon çayı içebilirsiniz.

Japon Parkı, Selçuklu ilçesinde etrafı duvarla çevrili bir park. Park olduğunu bilmeyenler için burası gizemli bir yer. Daha içeri girmeden farklılığı sezebiliyorsunuz. Heybetli kapılar, içerideki kameriyeler, restoran, taş fenerler... Hepsi Japon mimarisine göre inşa edilmiş.

Parkta yaklaşık 200 tür ağaç mevcut. Japon kirazı (sakura), Japon gülleri, cennet bambuları, mavi Atlantis sediri, konik ladin, mabet ağacı da denen ginkgo biloba, bulut ağaçları, sumaklar, ters sedirler, altuni Himalaya sedirleri, alev ağacı, kelebek çalısı... Belki de daha önce hiç rastlamadığınız kadar ağaç türünü burada görebilirsiniz. Ağaçlar, restoran, kameriyeler, ahşap köprü, zen garden (kuru bahçe) ve havuz 30 bin metrekareye özenle yayılmış. Havuza bırakılan 300 koyi balığı çoğalarak sayıları 600'e ulaşmış.

Seyrine doyum olmayan bu özel park herkese açık. Şehir sakinleri evlerinden getirdikleri yiyeceklerle kameriyelerde oturup kahvaltı yapabiliyorlar. Park ziyaretçilere kapılarını sabah 06.00'da açıyor. Bu saatte parka gelen olur mu demeyin. Görevlilerin anlattığına göre sabah namazından sonra camiden çıkıp parka yürüyüş için gelenler var. Sabah sporunu bu mistik ortamda yapanların sayısı da az değil.

Parkta, gölgesi havuza vuran restorana girip görevli Mehmet Atalay'dan bilgi alıyoruz. Atalay'ın anlattığına göre, parkı haftada yaklaşık 5 bin kişi ziyaret ediyor. Hafta sonu açık büfe, hafta içi serpme kahvaltı yapılabilen restoranda suşi, noodle (erişte), wai (pirinç) ve ramen (sulu makarna) gibi Japon yemekleri pişiriliyor. Birçok kişinin Japon yemeklerini merak edip tadına baktığını belirten Atalay, Japon çayı içmek için gelenler de bulunduğunu ifade ediyor.

Evlerin fiyatı katlandı

Parkı Konya'ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkın bölgeye nefes aldırdığını, halkın farklı kültürleri tanıma imkanı bulduğunu vurguluyor. Parkın bulunduğu Sancak Mahallesi sakinleri Japon Parkı sayesinde bölgedeki gayrimenkullerin değerlendiğini ifade ediyor. Daha önce 50-60 bin liraya satılan evler, Japon parkının açılmasının ardından iki katına yükselmiş.

ETİKETLER: çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/gez-konyayi-gor-japon-parkini_88418.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!