Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Küresel Karbon Emisyonları...

Gezegendeki En Ucuz Elektrik!

Dünyadaki en ucuz elektrik enerjisi kaynağı şu an güneş enerjisi. Meksika'da yapılan en son ihalelerde, 1.77 ¢/kWh’lik teklif ile yeni bir rekor kırıldı…

yapi.com.tr
Gezegendeki En Ucuz Elektrik!

Hürriyet'ten Merve Erdil'in haberine göre, elektrikte dünyada ilk kez kilovat saat başına 1.77 dolarcent (¢) ile düşük fiyat rekoru kırıldı. Bu rakam İtalyan enerji şirketi Enel tarafından Meksika’da kurulacak iki güneş santrali için teklif verildi. Ve dünya üzerindeki en düşük elektrik fiyatı rekorunu kırdı.

Gezegen üzerindeki en ucuz elektrik, kilovatsaat başına 1.77 dolarcent ile Meksika’daki güneş santralinde İtalyan enerji şirketi Enel tarafından üretilecek. Fiyatın 2019 yılında veya daha da kısa bir süre içinde 1 dolar cent’e düşmesi bekleniyor.

“Türkiye için heyecanla bekliyoruz”

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi platformu Solarbaba'nın kurucusu Ateş Uğurel, “Dünyada ilk defa görülen bir fiyat. İşin daha çok başındayız, güneş enerjisi maliyetleri yeni yeni düşmeye başladı. 5-10 yıl sonrasını tahmin etmek mümkün bile değil. Maliyet daha düştüğünde nasıl bir fiyatla karşılaşacağız? Hepimizi heyecanlandırıyor olmalı. Türkiye’de de benzer fiyatları göreceğimiz günleri heyecanla bekliyoruz” yorumunu yaptı.

Meksika enerji piyasası düzenleme kurumu Centro Nacional de Control de Energía (Cenace), ülkenin "Üçüncü Uzun Vadeli Açık Artırma" sonuçlarını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, 8 şirketin 15 teklif sunduğu ihalede İtalyan Enel, 3TWh güneş enerjisi için 1.77¢/kWh ile rekor düşük teklif verdi. Bu teklif, Suudi Arabistan’da düzenlenen 300 MW kapasiteli güneş enerjisi ihalesindeki kilovatsaat başına 1.79 cent ile en son düşük fiyat rekorunun biraz aşağısında.

Yarı yarıya düşüş

Dünya, güneş enerjisinin ABD'de 2013 yılında kilovat saat başına 8.3 cent’ten, 2014’te Birleşik Arap Emirlikleri'nde 5.84 cent’e, 2015’te Suudi Arabistan'da 4.97 cent’e ve son olarak 2016’da kilovat saat başına 2.42 cent’e düştüğünü gördü. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, 2017’den 2020’ye kadar güneş enerjisi maliyetlerinin yarı yarıya ineceğini öngördüklerini açıklamıştı.

ETİKETLER: güneş paneli
http://www.yapi.com.tr/haberler/gezegendeki-en-ucuz-elektrik_162191.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!