Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gezginlerin Yeni Trendi Van Gölü Ekspresi

Gezginlerin şimdilerde gözdesi olan Van Gölü Ekspresi, pazar günü Ankara’dan yola çıkarak Bitlis’in Tatvan ilçesine gelecek.

yapi.com.tr
Gezginlerin Yeni Trendi Van Gölü Ekspresi

Ankara`dan hareket ederek Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Malatya, Elazığ ve Muş güzergahını izleyip Tatvan`a varacak olan Van Gölü Ekspresi için Bitlis`in Tatvan ilçesinde hazırlıklar başladı. Kış aylarının sosyal medyadaki seyahat trendi olan Doğu Ekspresi`yle Kars yolculuğunun ardından yeni bir turizm atağına geçecek olan ve gençlerin gözdesi olarak tanımlanan Van Gölü Ekspresi, 25 Mart 2018 tarihinde Ankara Irmak İstasyonundan hareket ederek, 26 Mart 2018 tarihinde son durağı olan Bitlis`in Tatvan ilçesine ulaşacak.

Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Gölü Ekspresinin 5 yıl aradan sonra ilk defa Ankara’dan hareket ederek Tatvan’a geleceğini söyledi. Van Gölü Ekspresi ile yolculuk yapan, bu şehri ve bu kültürü tanımak isteyen misafirlere ev sahipliği yaparak onları ağırlamak istediklerini dile getiren Gencan, “5 yıl önce durmuş olan seferler, pazar günü başlıyor. Pazartesi günü ise Tatvan’a geliyor. Yaklaşık 30 kişilik bir kafilemiz var. Daha sonra birkaç gün içinde tekrar seferler var ve artarak devam edecek. Amacımız bu coğrafyayı, bu şehri ve bu kültürü insanlara tanıtabilmek, bu doğa güzelliklerini herkesin paylaşmasını sağlayabilmektir.

Bitlis’imiz çok güzel, Tatvan Nemrut Krater Gölümüz var, Ahlat Selçuklu Mezarlığımız var, Süphan Dağımız var, Van Gölümüz var, inanç ve kültür turizmimiz, doğa turizmimiz ve olabilecek bütün güzelliklere sahip olan bir şehir. Bu güzellikleri keşfetmeleri için bütün gençlerimizi özellikle nostaljik trende yolculuk yaparak şimdiye kadar Doğu Ekspresini kullanan herkesi Bitlis’e ve Tatvan’a davet ediyorum. Gelen kafilemiz; Bitlis ve ilçelerini ziyaret ettikten sonra günübirlik Van ziyaretimiz de olacak. Van’daki tarihi ve kültürel mekanları da gezerek bu coğrafyayı tanımış olacaklar” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gezginlerin-yeni-trendi-van-golu-ekspresi_164229.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!