Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göç Çocukları Kent Bilincini Öğrenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi kente göç ederek gelen ve buradaki yaşama uyum güçlüğü çeken ailelere sosyal destek sağlamak amacıyla 2007 yılının Kasım ayından itibaren Kardeş Aile Projesi’ni başlatarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. "Kardeş Aile Projesi" sayesinde kent yaşamını bilen, kent kültürünü benimsemiş kentli aileler ile kente göç ederek

Hürriyet Gazetesi
Göç Çocukları Kent Bilincini Öğrenecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi kente göç ederek gelen ve buradaki yaşama uyum güçlüğü çeken ailelere sosyal destek sağlamak amacıyla 2007 yılının Kasım ayından itibaren Kardeş Aile Projesi’ni başlatarak, Türkiye’de bir ilke imza attı. "Kardeş Aile Projesi" sayesinde kent yaşamını bilen, kent kültürünü benimsemiş kentli aileler ile kente göç ederek gelmiş aileler arasında kardeşlik bağı oluşturulması sağlandı.

Kentli olma bilinci

Kentli aileler, göçle gelen ailelere rehberlik ederek, kentlilik bilinci kazanmalarına yardımcı oldu. Büyükşehir Belediyesi, şimdi de yaşanan uyum sürecinin en büyük mağdurları olan çocukları doğrudan hedef alan bir çalışma başlattı. Kentin yoğun göç alan bölgelerinden Narlıdere İnönü Mahallesi’ndeki İnönü İlköğretim Okulu’nda startı verilen "Güven Adası’na Yolculuk" adlı uygulamaya, ilk etapta eğitimcilerin katkıları ile tespit edilen 30 öğrenci dahil edildi. Uzman psikologlar eşliğinde yürütülecek ve 5 hafta sürecek eğitim programı kapsamında, gelir düzeyi düşük ve kente yakın zamanda göç etmiş ailelerin çocuklarının sosyalleşmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Güven Adası’na

Kardeş Aile Projesi Ofisi’nden Psikolog Sevcan Özaras, eğitimler sırasında çocukların sosyalleşme süreçlerinde haklarını öğrenmeleri ve bir sosyal grup olarak aile kavramını incelemeleri gibi amaçlara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Onlarla birlikte hem düşünerek, hem tartışarak, hem de öğrenerek bir yolculuğa çıkacağız. Eğer bu adaya varmaya hak kazanırsak, hep birlikte pasaportlarımızı alarak Güven Adası’na ulaşmaya çalışacağız" diye konuştu.

Eğlenceli çalışma

Yapılan bu eğlenceli çalışmada çocukların demokrasi bilinci geliştirmeleri, kitle iletişim araçları ve kullanımı konularında bilinçlendirilmelerine yönelik etkinlikleri de oyunlarla gerçekleştirdiklerini dile getiren Psikolog Özaras "Eğitimlerimiz sırasında çocukların pek çok konuda aydınlanmasını hedefliyoruz. Ayrıca çocuk istismarı ve ihmali konularında farkında olmaları, istismar ve ihmale karşı korunma potansiyellerinin güçlendirilmeleri ve son olarak yurttaşlık bilinciyle sağlıklı bir şekilde hayata hazırlanmalarına yardımcı olmayı amaçlıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/goc-cocuklari-kent-bilincini-ogrenecek_73969.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!