Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek, AOÇ’den yol geçiriyor

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ODTÜ’nün içinden geçmesini planladığı yolun bir benzerini, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği’nden (AOÇ) de geçirmek istediği ortaya çıktı. Gökçek’in son icraatı “başkentin batı koridorundaki trafik yükünü azaltacağı” gerekçesiyle yapacağı “Yeni Çiftlik Bulvarı”nın bağlantı

Cumhuriyet Ankara
Gökçek, AOÇ’den yol geçiriyor

Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ODTÜ’nün içinden geçmesini planladığı yolun bir benzerini, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği’nden (AOÇ) de geçirmek istediği ortaya çıktı. Gökçek’in son icraatı “başkentin batı koridorundaki trafik yükünü azaltacağı” gerekçesiyle yapacağı “Yeni Çiftlik Bulvarı”nın bağlantı geçitleri projesi.

Gökçek, Devlet Demiryolları’nın (DDY) geçen hafta banliyö tren hatlarını bakıma almasını fırsat bildi. Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayarak Etimesgut’a kadar demiryoluna paralel uzanacak 8 şeritli bulvar üzerinde gerçekleştirilecek 6 büyük geçit için çalışmalara başladı. Gökçek, hafta başında yaptığı basın toplantısında projeyi anlatırken de, AOÇ içindeki hemzemin geçidin “Ankaralıları çileden çıkardığını ve geçidin bulunduğu yere yapılacak üstgeçit olacağını” söyledi.

Gökçek, Anakent Belediyesi tarafından daha önce plan çalışmaları yapılan ancak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılacak protokol çalışmaları ve mahkeme sorunları nedeniyle yapımına başlanamayan “Yeni Çiftlik Bulvarı” bağlantı geçitlerinin yapımı için DDY ile imzaladığı protokolün ardından hemen çalışmaların başladığını dile getirdi.

İnşaat AOÇ’den geçecek

Anakent Belediyesi ile AOÇ arasında varılan mutabakatın ardından açımına başlayacakları “Yeni Çiftlik Bulvarı” için TCDD tarafından yenilenen Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattıyla ortak inşaat sahası oluşturulacak. “Yurttaşların mağduriyetinin en aza indirilmesi” gerekçesiyle amacıyla ortak protokol imzalandığını iddia eden Gökçek, İstanbul ve Eskişehir yollarındaki trafik yoğunluğunu gidereceğini ileri sürdü.

Yeni Çiftlik Bulvarı inşaat çalışmaları Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, banliyö tren hattına paralel olarak AOÇ arazisinden devam ederek, Etimesgut Zırhlı Birlikleri’nin önünde son bulacak. Gökçek, bu bulvar ve bağlantı geçitlerinin Ankara’nın batı ilçelerinin (Sincan, Etimesgut, Yenimahalle) merkeze ulaşımını kolaylıkla sağlayacağını ve trafiğini rahatlatacağını savundu.

Gökçek daha önce de Atatürk Bulvarı’nda yapılan Kuğulu Altgeçitleri’nin Ankara’nın trafiğini rahatlatacağını dile getirmişti. Ancak Kuğulu Altgeçitleri’nin tamamlanmasının ardından 3 yıl gibi bir süre geçti. Bu süre içinde Atatürk Bulvarı üzerindeki trafik yoğunluğu rahatlamadığı gibi, özellikle okulların açık olduğu dönemde, sabah ve akşam saatlerinde bulvarda trafik tam bir keşmekeş görüntü arz ediyor.

Proje neleri kapsıyor?

“Celal Bayar Bulvarı’nın bağlantısı için yapılacak altgeçit inşaatı: Altgeçit, Celal Bayar Bulvarı’ndaki trafiği Eti Köprüsü’nün altında açılacak ve demiryoluna paralel olarak Etimesgut’a kadar uzanacak.

AOÇ hemzemin geçişi için yapılacak olan üstgeçit inşaatı: Yapılacak bu üstgeçit, AOÇ içindeki hemzemin geçidin üstten geçmesini sağlayacak. Üstgeçit aynı zamanda yeni açılacak Yeni Çiftlik Bulvarı’nın yanı sıra şimdiki gibi İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı’na bağlantılı olacak.

Şaşmaz Sanayi’yi Eskişehir yolu ile zırhlı birliklere bağlayacak bulvarda üstgeçit inşaatı: Bulvarın demiryolu hattıyla kesiştiği noktada banliyö hatlarının yenilenmesi ve tren sefer sayılarının azaltılması nedeniyle bir üst geçit inşaatı gerçekleştirilecek.”

Projenin teknik detayları

Yeni Çiftlik Bulvarı’nın uzunluğu 12 kilometre olacak. 4’ü gidiş, 4’ü geliş olmak üzere toplam 8 şerit yol yapılacak. 3 büyük köprülü kavşak ve 10 adet yan yol bağlantısı, 23 adet yaya geçidi ve menfez ile tamamlanacak bu proje sayesinde, Şaşmaz Sanayi Sitesi’nin Eskişehir yolu ile bağlantısı sağlanacak. Proje kapsamında yaklaşık 1 milyon metreküp dolgu, 650 bin metreküp kazı yapılacak. Harcanacak sıcak karışım asfalt miktarı 300 bin tonu bulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-aocden-yol-geciriyor_88732.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!