Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Gökçek Yargı Kararını Uygulamıyor’

Anakent Belediyesi, 1995 yılından bu yana kullanılan camili simgenin yargı kararıyla iptal edilmesine karşın, yerine Hitit Güneşi simgesini koymuyor. Başkentin simgesi konusunda 14 yıldır hukuk mücadalesi veren avukat Rahmi Kumaş, Anakent Belediyesi’nin yargı kararını yanlış yorumladığını belirterek, “Belediye, bundan sonra camili simgeyi

Cumhuriyet ANKARA
‘Gökçek Yargı Kararını Uygulamıyor’

Anakent Belediyesi, 1995 yılından bu yana kullanılan camili simgenin yargı kararıyla iptal edilmesine karşın, yerine Hitit Güneşi simgesini koymuyor. Başkentin simgesi konusunda 14 yıldır hukuk mücadalesi veren avukat Rahmi Kumaş, Anakent Belediyesi’nin yargı kararını yanlış yorumladığını belirterek, “Belediye, bundan sonra camili simgeyi kullanmıyor, ama daha önce kullandıklarını da geçerli sayıyor. Bu yanlış bir uygulama. Camili simgelerin tamamı kaldırılarak yerine Hitit Güneşi getirilmeli” dedi.

Eski CHP Milletvekili ve avukat Rahmi Kumaş, 1995 yılından bu yana kentin simgesine ilişkin yürüttüğü hukuk mücadelesinde yargının Anakent Belediyesi aleyhine karar vermesine karşın belediyenin iptal edilen simgede ısrar ettiğini kaydetti. Kumaş, Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara 3. İdare Mahkemesi’nin kararını uygulamak zorunda olduğunu vurguladı. Kumaş, “Gökçek bunu temyiz ederek, Danıştay’dan bu kararın yürütmesinin durdurulmasını istedi. Danıştay bu istemi reddetti. Bu durum karşısında Gökçek’in kararı uygulama yükümlülüğü bulunmaktadır” diye konuştu. Anakent Belediyesi’nin camili simgeninin iptaline ilişkin kararın uygulamasını birkaç ay geçiştirme hakkı olmadığını belirten Kumaş, Gökçek’in bu konuda Anakent Belediye Meclisi’nden yeni bir karar alacağını söylediğini anımsatarak, ne Gökçek’in, ne de Anakent Belediyesi’nin böyle bir yetkisinin olduğunu kaydetti.

‘Sökülüp atılmalıdır’

Kumaş şunları dile getirdi:

“Anakent Belediye Meclisi’nden böyle bir karar alınsa bile o kararı da yargıya taşıyacağım. Bu süreci en küçük bir yanlış yapmadan sürekli olarak kovuştururum. Gökçek simge kararını uygulamak yerine, şunu yapıyor: Bundan sonra bu simgeyi kullanmıyor, ama daha önce kullandıklarını geçerli sayıyor. Bu yanlış bir yorum. Her yerden camili simgelerin sökülüp atılması gerekiyor. Bu yapılmadığı için Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundum. İçişleri Bakanlığı ise soruşturma izni verilip verilmeme konusunda hâlâ dosyayı bekletiyor. Soruşturma izni verilmezse de bu kararı hemen Danıştay’a götüreceğim.”

‘Simge Hitit Güneşi’dir’

Camili simgenin iptal kararının esastan görüşülmek üzere Danıştay’da beklediğini de ifade eden Kumaş, Danıştay’dan iptal kararına onama çıkmasını beklediğini kaydetti. Büyük ihtimalle gelecek ay bu kararın açıklanacağını belirten Kumaş, hem Danıştay’ın, hem de İçişleri Bakanlığı’nın kararlarını beklediğini, kararlara göre yargı sürecini devam ettireceğine dikkat çekti. Camili simgenin iptaliyle Ankara’nın gerçek simgesinin Hitit Güneşi olduğunun belirlendiğine dikkat çeken Kumaş, şöyle devam etti:

“Bir işlem iptal edildiği zaman onun doğurduğu sonuçlar da ortadan kalkar. Melih Gökçek ve belediyesinin Ankara’da Hitit Güneşi simgesini kaldıran ve yerine camili ve Atakule’li simgenin konulmasına ilişkin karar iptal edildiğine göre bu uygulama geçerliliğini yitirmiştir. Geçerliliğini yitiren ve iptal edilen uygulama yerine eski uygulamaya geçilmesi gerekir. Bu da eski simge Hitit Güneşi simgesidir. Bu karar yargı kararıdır ve uygulanmalıdır. Akay Kavşağı’nı kapatma gerekçesi olarak bir yargı kararını gösteren Gökçek, kentin simgesiyle ilgili yargı kararlarını ise uygulamıyor. Bu bir çelişkidir.”

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcek-yargi-kararini-uygulamiyor_71664.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!