Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek’in ‘Camili-Atakuleli’ Amblemdeki Israrı Sürüyor

Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi mahkeme kararına karşın, “camili-Atakuleli” amblemini kullanmayı sürdürüyor. Anakent Belediyesi yönetiminin, Ankara’nın her yerinde, resmi amblem olan “Hitit Güneşi”ni kullanması için 16 yıldır hukuksal mücadele veren eski CHP Trabzon Milletvekili, avukat Rahmi Kumaş, Gökçek’in yasal durumdan kaçmak

Cumhuriyet Ankara
Gökçek’in ‘Camili-Atakuleli’ Amblemdeki Israrı Sürüyor

STRONG>Vazgeçmiyor

Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi mahkeme kararına karşın, “camili-Atakuleli” amblemini kullanmayı sürdürüyor. Anakent Belediyesi’ne ait olan Göksu Parkı’ndan Sincan Harikalar Diyarı’na kadar birçok yerde “camili-Atakuleli” amblemin kaldırılmamış olması dikkat çekti. Anakent Belediyesi yönetiminin, Ankara’nın her yerinde, resmi amblem olan “Hitit Güneşi”ni kullanması için 16 yıldır hukuksal mücadele veren eski CHP Trabzon Milletvekili, avukat Rahmi Kumaş, Gökçek’in yasal durumdan kaçmak amacıyla camili-Atakuleli amblemini belli yerlerden söktüğünü ifade etti.

Ankara’da her gün binlerce yurttaşın uğradığı birçok piknik alanı ve parkta kaldırılmayan camili-Atakuleli amblem “Mahkeme kararı hiçe mi sayılıyor” sorusunu akla getiriyor. Sincan’daki Harikalar Diyarı, Anakent Belediyesi tarafından bir dinlence - eğlence - kültür alanı olarak 2004 yılında hizmete açıldı. Türkiye’nin en büyük kentsel parkı olma iddiasıyla yapılan ve Gençlik Parkı’nın 4 katı, Altınpark’ın 2 katı büyüklüğündeki Harikalar Diyarı’nda piknik alanları, spor ve kültürel tesisler bulunuyor. Binlerce metrekarelik alan üzerine kurulu Sincan Harikalar Diyarı’nın hemen her köşesinde camili-Atakuleli amblemin bulunması dikkat çekiyor. Parktaki 500 oturak ve 400 çöp kutusunun neredeyse tamamından camili-Atakuleli amblem kaldırılmamış durumda. Parkın girişindeki binada parkın neredeyse her tarafından görülecek bir yükseklikte camili logo dikkat çekiyor. Ayrıca söz konusu amblemlerin bulundukları yerden sökülmesi, kamu yararına zarar verecek kadar maliyetli bir çalışmayı da gerektirmiyor.

‘Cezası 1 yıl hapis’

Anakent Belediyesi’ne karşı yürüttüğü hukuk mücadelesiyle “camili-Atakuleli” amblemin Ankara’nın resmi logosu olması yönündeki işlemi iptal ettiren eski CHP Trabzon Milletvekili Rahmi Kumaş, Ankara’nın bazı yerlerinden camili-Atakuleli amblemin kaldırıldığını söyleyerek, “Melih Gökçek yasal durumdan kaçmak amacıyla bazı yerlerden camili-Atakuleli logoyu kaldırdı” dedi. Kumaş, “Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundum. Hukuksal süreç hala devam ediyor ama ağır aksak devam ediyor. Çünkü İçişleri Bakanlığı çok geç karar veriyor” diyerek, Gökçek’in yargılanmasının bakanlığın onayına bağlı olduğunun altını çizdi. Avukat Kumaş, Gökçek’in camili-Atakuleli logoları kesinlikle kaldırmak zorunda olduğunu belirtti. Kumaş, şunları belirtti:

“Ben 16 yıldır bu işin peşindeyim. Camili - Atakuleli logoyu kaldırmayınca suç duyurusunda bulunuyorum. Gerekçemde de ‘Melih Gökçek’in kamu yararına zarar verdiğini’ belirtiyorum. Ama burada hukuksal süreç İçişleri Bakanlığı’nen kararına bağlı. Bakanlık, kendisi hakkında soruşturma izni verirse yargılama süreci başlayacak. İlgili mahkemenin de aleyhine karar vermesi durumunda Gökçek, görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl hapis cezası alır. Tabii ama mahkeme bu cezayı indirebilir ya da erteleyebilir. Ama yeter ki ceza almış olsun. İçişleri Bakanlığı Gökçek’ve soruşturma açılmasına izin vermezse de ben boş durmayacağım. danış tay’dan Melih Gökçek hakkında soruşturma açması talebinde bulunacağım. Yani burada önemli olan Melih Gökçek’i yargının, hakimin karşısına çıkarabilmek. Ama bunu bu güne kadar başaramadım.”

Göksu Parkı’nda değişen bir şey yok

Anakent Belediyesi, yapımını 100 günde tamamladığı Göksu Parkı’nı rekreasyon alanı olarak hizmete açtı. Sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılacak bir çok alandan oluşan parktaki gölün kıyısında, deniz fenerini andıran yapının üzerinde büyük bir “camili-Atakuleli” amblem görülüyor.

Anakent Belediye Meclisi’nin haziran toplantısında aldığı karar gereğince Göksu Parkı ve Harikalar Diyarı’nda da kedili logonun kullanılması gerekiyor. Harikalar Diyarı’nda bu kedili logonun hiç kullanılmaması dikkati çekiyor. Ancak, mahkeme kararı ile sökülmesi şart olan “camili- Atakuleli” amblemin birçok yerde kullanıldığı görülüyor. Gökçek yönetimi sökülmesinin mali anlamda zarar vermediği alanlarda bile amblemi sökmeyerek suç işliyor.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcekin-camili-atakuleli-amblemdeki-israri-suruyor_81933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!