Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek'in Evi Ruhsata Aykırı Çıktı

Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 7 Mayıs 2007 tarihinde aldığı ve malvarlığında göstermediği 900 bin TL değerindeki evine, önceden yapılan eklemeler nedeniyle, aynı tarihte Çankaya Belediyesi tarafından "ruhsata aykırı inşaat" tutanağı tutulduğu ortaya çıktı. Çankaya Belediye Encümeni de, Gökçek’in evi almasından bir ay sonra,

Cumhuriyet Gazetesi
Gökçek'in Evi Ruhsata Aykırı Çıktı

Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in 7 Mayıs 2007 tarihinde aldığı ve malvarlığında göstermediği 900 bin TL değerindeki evine, önceden yapılan eklemeler nedeniyle, aynı tarihte Çankaya Belediyesi tarafından "ruhsata aykırı inşaat" tutanağı tutulduğu ortaya çıktı. Çankaya Belediye Encümeni de, Gökçek’in evi almasından bir ay sonra, önceki mal sahibine 5 bin YTL ceza kesti.

Cumhuriyet’in 16 Ocak 2009 tarihinde "Gökçek’in trilyonluk binası" başlığıyla ortaya çıkardığı ve daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural tarafından gündeme getirilen Melih Gökçek’in evine ilişkin süreç şöyle gelişti:

Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi’nin Emlak Vergisi Beyannamesi suretine göre, 8 Mayıs 2007 tarihinde Ada: 26676 Parsel: 2’de bulunan Turan Güneş Bulvarı 24 numaralı adresteki meskeni satın aldı.

Gökçek 15 Aralık 2008 tarihli beyannamesinde söz konusu meskenin asgari beyanını 895 bin 882 TL 60 kuruş olarak göstermesine karşın MHP’li Vural’ın açıklamalarından hemen önce Samanyolu TV’de katıldığı ve mal varlığını açıkladığı programda bu evden bahsetmedi.

Çankaya Belediyesi İmar Müdürlüğü, Gökçek’in evi aldığı 8 Mayıs 2007 tarihinde aynı ada parselde (26676-2) mal sahibi Mahir Şahin olarak gözüken inşaata ilişkin bir zabıtname tuttu. Zabıtnamede, meskende ruhsata aykırı olarak garaj ve iki katlı salon yapıldığı, terasın doğrama camla kapatıldığı, park ve trafonun bahçe alanına katıldığı saptandı.

Çankaya Belediye Encümeni, söz konusu tespit tutanağının incelendiği 5 Haziran 2007 tarihli toplantısında "Zabıt konusu hususlardan yapım ve yıkım ile ilgili kısımlarının tasdikli projesine uygun hale getirilmesine, masrafların malikinden tahsil edilmesine, yapılan değişikliklerin düzelttirilerek tasdikli projesine uygun hale getirilmesine kadar binanın elektrik, suyunun kestirilmesine ayrıca mal sahibi Mahir Şahin adına 5 bin YTL ceza uygulanmasına" karar verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcekin-evi-ruhsata-aykiri-cikti_66514.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!