Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökçek'ten Ankaralıya Eziyet, ABD'ye Kıyak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yargı kararına uymak için Akay Kavşağı'nı kapatacağını panolara astırdığı duyurularla halka ilan etti. Gökçek, Akay kavşağını mahkemenin inşaat daha başlamadan verdiği durdurma kararına rağmen 'plan değişikliği' hilesiyle tamamlamıştı. Kavşak kapatıldıktan sonra kullanılacak alternatif yollar

Radikal Gazetesi
Gökçek'ten Ankaralıya Eziyet, ABD'ye Kıyak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yargı kararına uymak için Akay Kavşağı'nı kapatacağını panolara astırdığı duyurularla halka ilan etti. Gökçek, Akay kavşağını mahkemenin inşaat daha başlamadan verdiği durdurma kararına rağmen 'plan değişikliği' hilesiyle tamamlamıştı. Kavşak kapatıldıktan sonra kullanılacak alternatif yollar önermeyen Gökçek, kavşaktan 100 metre yukarıda bulunan ve yayalara eziyete dönüşen ABD elçiliğinin etrafındaki güvenlik demirlerinin kaldırılması yönündeki kesinleşmiş yargı kararını ise uygulamıyor.

Ankara 3. İdare Mahkemesi bir süre önce verdiği kararla, Akay Kavşağı’nın yasalara uygun yapılmadığına hükmetmişti. Belediye Meclisi’ne kavşaktaki alt geçitleri trafiğe kapatma kararı aldıran Gökçek, önceki gün Ankara’nın çeşitli yerlerinde 450 ilan panosuna ilan astı: "Çankaya Belediyesi’nin açtığı dava sonucu 31 Temmuz’dan itibaren Akay alt geçitleri trafiğe kapatılacaktır."
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise Gökçek’in astığı afişlere tepki gösterdi. Tanık, "Mahkeme kararı kapansın demiyor. Bizim isteğimiz de bu değil. AKP’li üyelerin oylarıyla bu karar alındı. Afişler asacağına gidip etüt yapsın, geçici çözümler bulsun" dedi.

Akay Kavşağı yapılırken ilk davayı açan dönemin Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, kavşağın şehircilik açısından uygun olmadığını, yapılan her köprülü kavşağın yeni bir köprülü kavşak gerektireceğini savunmuştu. Mahkeme defalarca yürütmenin durdurulması kararı vermiş, ancak Gökçek hepsinde imar planı değişikliği yaptırarak bu kararı uygulamamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokcekten-ankaraliya-eziyet-abdye-kiyak_70974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!