Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Gökdelenler Yıkılsın Yerine Park Yapılsın"

İzmir’deki Kültürpark’ın yanına yapılacak olan gökdelen projesine karşı yaşam alanı savunucuları, ‘Gökdelenler yıkılsın, yerine park yapılsın' dedi.

yapi.com.tr
"Gökdelenler Yıkılsın Yerine Park Yapılsın"

İzmir’de “Kültürpark’a Dokunma Platformu”, Kültürpark'ın yanına yapılacak Folkart'ın gökdelen projelerine ilişkin 9 Eylül kapısı girişinde basın açıklaması yaptı.

Evrensel'in haberine göre, “Gökdelenler yıkılsın yerine park yapılsın” , “Kültürpark halkındır,sancakların değil”, “Bu park, bu yaşam, bu memleket bizim”, “Kültürpark'ı iktidar aşığı sancaklara peşkeş çektirmeyiz” yazılı dövizlerin taşındığı açıklamada, Kültürpark'ın yanına yapılacak gökdelenler ile kent suçu işlendiği ifade edildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, “Basmane Çukuru” olarak bilinen alana Folkart toplu konut, iş merkezi ve ticaret merkezi’nin yapılmasının hedeflendiğini ve bu amaçla 18.11.2016’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın web sitesinde yayımlanan rapor ile ÇED başvuru sürecinin başladığını belirtti. Söz konusu rapora ilişkin gerekli bilimsel inceleme ve değerlendirmeyi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne itiraz dilekçeleriyle ilettiklerini hatırlatan Kocaer, "Biri 68, diğeri 49 kat olan iki kulenin bulunduğu bir görsel ile söz konusu gökdelen yapısı İzmir kent gündemine oturmuştur. Söz konusu gökdelenin hemen doğusunda ise Kültürpark bulunmaktadır. Ne tesadüftür ki, bu proje ile İBŞB tarafından yürütülen ve Koruma Kurulu’na onaya sunulan Kültürpark Revizyon Projesi aynı dönemlere denk gelmiştir. Söz konusu projeye ilişkin Kültürpark Platformu olarak kamuoyu ile paylaştığımız itirazlarımıza ilişkin herhangi bir geri dönüş olmamıştır" dedi.

'Dava sürecine dahil olmak için imza kampanyası başlattık'

ÇED süreci başlayan projenin hukuka, imar mevzuatına, kamu yararına, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına aykırı olduğunu söyleyen Kocaer, "Bölgenin dokusuna aykırı proje gerçekleşirse hem Kültürpark'ta hem de tarihi dokuda yaratacağı olumsuz durumlar ve birçok çevre sorunu ile daha yaşanabilir İzmir umudumuzu yok edecek ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni bu projeye başlamadan dur demeye ve Kültürpark Revizyon Projesini Koruma Kurulu’ndan çekmeye davet ediyoruz. Kent suçuna göz yummamak için platform olarak kentin birçok yerinde kurulacak imza masalarımızla, tarihi kent merkezimize ve Kültürpark’ın yanı başında dikilecek yapının dava sürecine dâhil olmak için başlatacağımız davacı listemize katılmanız için çağrıda bulunuyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokdelenler-yikilsin-yerine-park-yapilsin_152373.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!