Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gökkuşağı'na da "Yokum" Diyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler 7. Cadde’nin araç trafiğine kapatılıp kapatılmamasıyla yaptığı anketin en önemli sorularından birisi olan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’yla ilgili vatandaşın tavrı net oldu. Meslek odalarının ve muhalefetin ölü yatırım olarak değerlendirdiği, sürekli eleştirilen Milli Kütüphane’nin karşısındaki Gökkuşağı

Hürriyet Gazetesi
Gökkuşağı'na da "Yokum" Diyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Bahçelievler 7. Cadde’nin araç trafiğine kapatılıp kapatılmamasıyla yaptığı anketin en önemli sorularından birisi olan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’yla ilgili vatandaşın tavrı net oldu. Meslek odalarının ve muhalefetin ölü yatırım olarak değerlendirdiği, sürekli eleştirilen Milli Kütüphane’nin karşısındaki Gökkuşağı Rekreasyon alanıyla ilgili belediyenin sunduğu beş öneriye de bölge sakinlerinden onay çıkmadı.

Bahçelievler 7. Cadde’de içki anketi olarak adlandırılan belediyenin geri adımıyla yalnızca caddenin trafiğe açılıp açılmamasıyla ilgili geçtiğimiz pazar günü yapılan anketin en önemli sorularından biri olan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’yla ilgili de vatandaşın kararı açıklandı. Bahçelievler sakinlerinin büyük çoğunluğu belediyenin beş seçenek sunduğu "Bahçelievler 7. Cadde’nin trafiğe kapatılması projesi kapsamında, tekrar ele alınacak olan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’nın ne şekilde değerlendirilmesini istersiniz?" sorusuna sıcak bakmadı ve "hiçbiri" seçeneğinde karar kıldı.

Vatandaş "hiçbiri" dedi

Gökkuşağı Rekreasyon Alanı’yla ilgili soruyu yanıtlayan bin 744 ev ve iş yerinin 285’i "Ressamlar ve heykeltıraşlar için sanat sokağı", 209’u "Öğrencilere yönelik bilimsel kitap satış yeri", 168’i "Elçiliklerin ülkelerini tanıtacağı bir satış alanı", 56’sı "Elektronikçiler çarşısı", 34’ü "Ayakkabıcılar çarşısı" yapılması yönünde görüş bildirdi. Ankete katılan 801 ev ve işyeri ise seçenekleri beğenmeyerek, "Hiçbiri" seçeneğini işaretledi. 191 oy ise boş çıktı.

Açıldığı gibi kapanmıştı

27 Ağustos 2006’da Serdar Ortaç konseriyle havai fişekler eşliğinde açılan Gökkuşağı Rekreasyon Alanı 3.6 milyon TL’ye mal olmuştu. Milli Kütüphane’nin hemen karşısında refüje yapılan rekreasyon alanındaki 24 iş yeri açıldığı gibi kapanmıştı. Başta Mimarlar Odası olmak üzere bir çok kurum ve kuruluş proje tasarımının ve yer seçiminin yanlış olduğunu ifade etmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gokkusagina-da-yokum-diyor_72862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!