Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Göl Kıyısına Olimpik Yüzme Havuzu!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan Kırsal Kalkınma Projeleriyle ilgili çalışmalar kapsamında Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yapılması planlanan su sporları merkezi tartışmalara neden oldu.

yapi.com.tr
Göl Kıyısına Olimpik Yüzme Havuzu!

Eğirdir Gölü kıyısındaki Altınkum Plajının uzantısı olan Nafiz Yürekli Koyu’nda yapılmak istenen yarı olimpik yüzme havuzu, çekek yeri, dinlenme alanları ve dersliklerin koydaki doğal yapıyı betonlaştıracağını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, “Kalkınma, yaşamın kalitesini artırmak doğayı ‘taşlaştırmakla’ değil, korumakla olmalıdır. Yaşam kalitesinin standart göstergeleri, sadece zenginlik ve istihdam değildir” diye konuştu.

Evrensel'den Yusuf Yavuz'un haberine göre, hazırlık aşamasında olan Eğirdir Kırsal Kalkınma Planı’nın üç stratejik hedefinden biri olan ‘Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesi’ başlıklı taslakta, Nafiz Yürekli Koyu olarak anılan bölgede ‘Su Sporları Merkezi’ yapılması planlanıyor. Eğirdir Kaymakamlığı, konuyla ilgili halkın yazılı ve sözlü katkılarının alınacağını duyurdu ancak su sporları merkezinin koyda yapılaşmaya yol açacağı endişeleri ilçede tartışma konusu oldu.

‘Spor merkezi alanı betonlaştırır’

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Türkiye’nin önemli göl ekosistemi uzmanlarından Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Isparta Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici, hazırlık aşamasındaki kırsal kalkınma planının önemli bir çalışma olduğunun altını çizerek, “Plan taslağındaki üç stratejik hedeften biri, ‘yaşam kalitesinin yükseltilmesi’ olarak belirlenmiş. Nafiz Yürekli Koyu, Eğirdir’in en güzel tabiat alanlarından biriydi. Buraya spor merkezinin yapılması, buradaki doğayı, yaşam alanını betonlaştırmak demektir” diye konuştu. 

İlçenin önemli demokratik kitle örgütlerinden biri olan Eğirdir Kent İnisiyatifi de konuyla ilgili çekincelerini kamuoyuyla paylaştı. İlçede tepkilere neden olan plan taslağının çekincelerin giderilerek yeniden biçimlendirilmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gol-kiyisina-olimpik-yuzme-havuzu_141323.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!