Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Gölbaşı'ndaki Araziler Değer Kazandı'

Başkentin tecrübeli emlakçısı Salim Taşçı , Ankara'nın yerleşim çizgisinin Eskişehir Yolu'na doğru ilerlediğini belirterek, "Eskişehir Yolu üzerinde 40. kilometreye kadar büyüme oldu. Bunun yanı sıra Kazan ve Gölbaşı'na doğru da bir o kadar genişleme söz konusu" dedi.

Cumhuriyet ANKARA



aşkentin tecrübeli emlakçısı Salim Taşçı , Ankara'nın yerleşim çizgisinin Eskişehir Yolu'na doğru ilerlediğini belirterek, "Eskişehir Yolu üzerinde 40. kilometreye kadar büyüme oldu. Bunun yanı sıra Kazan ve Gölbaşı'na doğru da bir o kadar genişleme söz konusu" dedi.

Ünlü emlakçı Salim Taşçı, Cumhuriyet döneminin kırsal kasabası Ankara'nın hızlı bir gelişme kaydederek, çevresine doğru büyük ölçüde genişlediğine işaret etti. Başkentin 50 yıl öncesini anlatan Taşçı, o dönemlerde Ulus'un merkez konumunda olduğunu, daha sonra sırayla Cebeci, Maltepe ve Kızılay'ın işleklik kazandığını dile getirdi. Ankara'nın, Türkiye'nin en çok göç alan illerinden biri olduğunu anımsatan Taşçı, "Ankara'ya sadece Kırşehir, Çorum, Yozgat, Çankırı, Sıvas illerinden gelenlerin sayısı en az 1 milyondur. Ankara'nın nüfusunun 4'te 3'ünün göç ile oluştuğu gözleniyor" diye konuştu.

Çankaya, Kavaklıdere, Gaziosmanpaşa, Oran gibi yeni yerleşimlerin oluştuğuna dikkat çeken Taşçı, "İstanbul yedi tepeyi aştı; Ankara da aynı şekilde çanağını kırdı. Eskişehir Yolu üzerinde 40. kilometreye kadar büyüme oldu. Bunun yanı sıra Kazan ve Gölbaşı'na doğru da bir o kadar genişleme söz konusu. Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu, Konya Yolu üzeri çok gelişti. Gölbaşı'nda bir villa bölgesi oluştu" dedi.

Gölbaşı'ndaki arazilerin büyük değer kazanacağını belirten Taşçı, bölgedeki köylere ait arsalara ileride yüksek fiyatlar biçileceğine işaret etti. Taşçı, Gölbaşı'ndaki hava akımı nedeniyle buranın yerleşim bölgesi olarak tercih edildiğini kaydetti. Bu villalarda gelir düzeyi en yüksek kesimin yaşadığını dile getiren Taşçı, şunları söyledi:

"Orta sınıf ile zengin kesim arasında bir sınıf oluştu. Zaten gayrimenkul sektörünü de bu kesim ayakta tutuyor. Zengin arsasını alıyor villasını kendisi yaptırıyor. Yoksul kesimin başını sokacağı bir yer ise hayaldir. İnşaat sektörü, Türk ekonomisinin lokomotifidir. Türkiye'de şu anda 6.5 milyon konut açığı var. Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait arazilerin değerlendirilmesiyle yeni arsalar ürettikleri takdirde, fiyatlar yarı yarıya düşer. Böylece evlenmeyi düşünen gençler ev sahibi olabilir. Türkiye'deki kültür sorunu da bundan kaynaklanıyor. Gelirinin büyük kısmını ev kirasına veren gençlerimiz, ne bir tiyatroya ne de bir konsere gidebiliyor ya da seyahate çıkabiliyor. Kitap okuma oranı ve gazetelerin tirajları bile bu konut sıkıntısı aşıldığı takdirde yükselecektir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/golbasindaki-araziler-deger-kazandi_54481.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!