Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Görevden Alınmamış Emekli Edilmiş!

Kadir Topbaş, önce İSKİ Genel Müdürünü görevden aldığını sonra da ihaleyi alan firmanın sözleşmesini fes ettiğini açıkladı. Aradan 15 gün geçtikten sonra Topbaş’ın Çodur’u görevden almadığı emekli ettiği ortaya çıktı.

Vatan Gazetesi



b>Kadir Topbaş, önce İSKİ Genel Müdürünü görevden aldığını sonra da ihaleyi alan firmanın sözleşmesini fes ettiğini açıkladı. Aradan 15 gün geçtikten sonra Topbaş’ın Çodur’u görevden almadığı emekli ettiği ortaya çıktı. Topbaş, Çodur’u görevden aldığını 2 Mart tarihinde basına açıklamıştı. Bu açıklamadan birkaç gün sonra Vatan; başkan tarafından 2 yıl ihale yasağı getirildiğini duyurduğu MVM’ye 187 milyon Euro’luk Ambarlı İhalesi’nde imza aşamasına gelindiğini yazdı. Şimdi de İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur’un kendi imzaladığı dilekçe ile emekli edildiği ortaya çıktı.

İkramiyesini bile alacak
Çodur’un emeklilik işlemleri, Topbaş’ın görevden alındığını açıkladığı gün başladığı resmi evreklarda belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün İçişleri Bakanlık makamına yazdığı yazıda, Dursun Ali Çodur’un emeklilik dilekçesini 2 Mart 2007 tarihinde verdiği belirtiliyor. Emekli Sandığı’nda işlemleri devam eden Dursun Ali Çodur emeklilik işlemleri birkaç hafta içinde tamamlanınca 52 bin YTL’lik emeklilik ikramiyesi alacak.

Sicili de korundu
Görevden alınan memur hakkında ’disiplin soruşturması’ seçeneği kullanılabiliyor. Bir memur disiplin soruşturması geçirirken açığa alınıyor ve maaşının ancak 3/2’sini alıyor. Ayrıca yapılan işlemler siciline işliyor. Bu sicil, memuriyet hayatı boyunca hep karşısına çıkıyor. Emeklilik işlemi başlatıldığında ise belediye başkanının onayı ile tekrar belediye yönetici olarak görev yapabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gorevden-alinmamis-emekli-edilmis_52680.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!