Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

GOSB, Sırbistan'da Kurulacak OSB'ye Model Olacak

Sırbistan'a Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 25-27 Ekim tarihleri arasında ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Abdullah Gül'ün heyetinde yer alan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yönetimi, gerçekleştirilen 'Sancak Bölgesi'nin İktisadi Kalkınması' toplantısında ilgi odağı oldu. Toplantıda konuşan Sanayi ve Yatırım Bakanı Süleyman Ugljanin, GOSB'u

yapi.com.tr
GOSB, Sırbistan'da Kurulacak OSB'ye Model Olacak

Sırbistan'a Cumhurbaşkanlığı düzeyinde 25-27 Ekim tarihleri arasında ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Abdullah Gül'ün heyetinde yer alan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) yönetimi, gerçekleştirilen 'Sancak Bölgesi'nin İktisadi Kalkınması' toplantısında ilgi odağı oldu. Toplantıda konuşan Sanayi ve Yatırım Bakanı Süleyman Ugljanin, GOSB'u Sırbistan'da kurulacak yeni organize sanayi bölgeleri için model olarak aldıklarını vurguladı.

Resmi ziyaret programı kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç'in eş başkanlığında, Türk Sırp İş Konseyi Toplantısı da gerçekleştirildi. Sancak Bölgesi'nde yapımı planlanan ve bölgenin ekonomik anlamda kalkınmasına önderlik edecek Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulmasına liderlik eden Sırp Sanayi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin, GOSB'u örnek aldıklarını açıkladı.

Geçen yıl GOSB'u ziyaret eden Bakan Ugljanin, GOSB Bölge Müdürü Güher Türker tarafından yapılan bilgilendirme sonrası Sancak'ta kurulması planlanan OSB için GOSB'un danışmanlığını talep edeceğini belirtmişti. Bu çerçevede Bakan Ugljanin'in resmi daveti ile GOSB, Cumhurbaşkanlığı'nın Sırbistan resmi heyetinde yer aldı. GOSB Yönetimi, Sırbistan'da Yönetim Kurulu Başkan Vekili Turhan Önalan ve GOSB Bölge Müdürü Güher Türker tarafından temsil edildi.

Sırbistan'a ticaret serbest

Son sekiz sene içerisinde ekonomik şartları geliştirmek için büyük çaba sarf eden ve hem ülkede faaliyet gösteren şirketleri desteklemek, hem de yeni yatırımcıları çekmek için reformcu kanunlar geliştirip, etkin ve teşviksel bir vergi sistemi oluşturarak Dünya Bankası'nın Doing Business 2006 yılı raporuna göre, Ekonomik Reformlar alanında global lider unvanına layık görülen Sırbistan, cazip yatırım teşvikleri ile dikkat çekiyor. Sırbistan'da, Rusya ve Türkiye ile yapılan anlaşmalar gereği serbest ticaret politikası uygulanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gosb-sirbistanda-kurulacak-osbye-model-olacak_74222.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!