Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Grand Plaza'da Operasyona Devam

Bostanlı Barınak ve Arkeoloji Müzesi Kafeteryası ile Şato Restoran ve Fuar'daki yerler için yeni ihale açılacak.

Yeni Asır
Grand Plaza'da Operasyona Devam

ostanlı Barınak ve Arkeoloji Müzesi Kafeteryası ile Şato Restoran ve Fuar'daki yerler için yeni ihale açılacak.

Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Grand Plaza şirketinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla başlatılan 'özelleştirme operasyonu' kaldığı yerden devam ediyor.

Mart ayında kiralama ihalesine çıkarılan şirketin işlettiği 8 kafe ve restorandan çeşitli sebeplerle ihalesi iptal edilen Bostanlı Barınak Cafe, Arkeoloji Müzesi Kafeteryası, İhtisas Fuar Alanı içindeki 1, 2, 3 ve 4 no'lu hollerdeki restoranlarla Şato Restoran yeniden ihale edilecek.
Grand Plaza Yönetim Kurulu, bu işletmelerin 4.5 yıllığına kiralanması için önümüzdeki hafta içinde gazetelere ihale ilanı verecek. En geç bir hafta içinde tüm ihaleler gerçekleştirilmiş olacak. İhaleler Tarihi Asansör Restoran'ın konferans salonunda yapılacak.

4 işletme için yeniden hazırlanan şartnamelerde değişikliğe gidildi. Buna göre ihaleyi kimin kazanacağına komisyon karar verecek.

Mart ayında gerçekleştirilen ihalelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bu sefer istenecek teminatları da daha yüksek tuttuklarını belirten Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Akçay, "Katılacak firmalar diğer kurumların yanısıra belediyeye de borcu olmadığını belgelemek zorunda" dedi.

5 yıl deneyim şartı
En yüksek bedeli verene ihalenin verilmeyeceğini belirten Akçay, şöyle konuştu:
"En yüksek rakamı veren işletmeden, sözleşmeyi imzalamaladan önce işletmeyi nasıl kullanacağına ilişkin proje isteyeceğiz. Projesini inceleyip ihale komisyonu olarak değerlendirdikten sonra bunu sonuçlandıracağız. İşletmelerin amacı dışında kullanılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Firmalar da en az 5 yıllık deneyim şartı da arayacağız."

Şato'ya 70 bin YTL'lik katkı
İhalesi iptal edilen Varyant'taki Şato Restoran'la ilgili de çok detaylı bir inceleme yaptıklarını belirten Akçay, buradaki onarım bedelinin 70 bin YTL'lik bölümünün Grand Plaza tarafından karşılanacağını, bu rakamın kiradan düşüleceğini ifade etti. 3 aylık kira bedelinin peşin alınacağını belirten Akçay, buranın içki ruhsatı alması konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Mart ayındaki ihalelerde Tarihi Asansör Restoran-Ceneviz Bar, Teleferik içindeki işletmeler, Behçet Uz Parkı içinde yer alan kafe ile İzmir Sanat Cafe kiraya verilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/grand-plazada-operasyona-devam_28026.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!