Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Greenspan: Emlaktaki Köpük Patlar ama Durgunluk Olmaz

ABD eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, emlak sektöründeki köpüğün (aşırı değerlenmenin) patlayacağını, ancak ABD ekonomisinin durgunluğa girmeyeceğini söyledi.

Milliyet Gazetesi
Greenspan: Emlaktaki Köpük Patlar ama Durgunluk Olmaz

BD eski Merkez Bankası Başkanı Alan Greenspan, emlak sektöründeki köpüğün (aşırı değerlenmenin) patlayacağını, ancak ABD ekonomisinin durgunluğa girmeyeceğini söyledi.

Anılarını yayımlayan Greenspan, ABD'nin NBC televizyonunda katıldığı programda, ABD yüksek riskli mortgage sektörününün sıkıntıya girmesiyle başlayan dalgalanmayı değerlendirirken, "Sorunlara rağmen ekonomi hâlâ sağlam" dedi.

Greenspan, bununla birlikte ABD emlak sektöründe köpüğün patlamasıyla oluşacak düzeltmeyi başka ülkelerin de izleyeceği ve bunun sektöre yatırım yapmış pek çok kişi için "trajik sonuçlara" yol açacağını söyledi.

Greenspan, euro'nun temel uluslararası rezerv ve ödeme aracı olarak doların yerini alabileceğini söyledi.

Öte yandan İngiltere'de Northern Rock adlı finans kuruluşunun zor duruma düşmesiyle ortaya çıkan ekonomik krizin derinleşeceğine dair tahminler artıyor. Bu konuda da görüşlerini açıklayan Greenspan, ülkede mortgage piyasasını sancılı bir dönemin beklediğini, hataların sancılı bir süreçle düzeleceğini, İngiltere'de halkı yüksek faizler ve yüksek enflasyon döneminin beklediğini savundu.

Greenspan, görevi sırasında ev kredilerinden oluşan ve bütün dünyayı etkileyen krizin bu kadar büyüyeceğini zamanında tahmin edemediğini de itiraf etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/greenspan-emlaktaki-kopuk-patlar-ama-durgunluk-olmaz_56393.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!