Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Grundfos Türkiye’nin Yeni...

Grundfos'tan Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Semirneri

Tüm dünyada geçerliliği olan NFPA20 (National Fire Protection Association) onaylı yangın söndürme pompaları sunan Grundfos, Antalya’da 'Sulu Yangın Söndürme Sistemleri' başlıklı bir seminer gerçekleştirdi. 212 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminerde katılımcılar, dünyadaki yangın sistemleri standartlarının yanı sıra Grundfos’un yangın ürün

yapi.com.tr
Grundfos'tan Sulu Yangın Söndürme Sistemleri Semirneri

Empire State binası ve Trump Towers gibi dünyaca ünlü binalarda kullanılan etkili yangın söndürme pompalarıyla yangın söndürme sistemleri konusundaki iddiasını ortaya koyan Grundfos, sektörü bilinçlendirmek için organize ettiği etkinliklere de devam ediyor. Firma, Ankara’da şubesi bulunan Gebze merkezli Grundfos Akademi ile mühendis ve teknisyenlere yönelik eğitimler verirken, farklı bölgelere giderek de sektörel bilgileri paylaşıyor. Grundfos, son olarak Makine Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’nde 'Sulu Yangın Söndürme Sistemleri' üzerine bir seminer verdi. Söz konusu seminer ile katılımcıların yangın pompaları, sprinkler tesisat ekipmanları ve sprinkler tesisat tasarımı hakkında bilgilenmeleri ve sonrasında yangına karşı projeler üretmelerinin sağlanması amaçlandı.

Toplam 212 kişinin katıldığı seminerde, Antalya Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüseyin Barut tarafından yapılan açılış konuşmasından sonra, Grundfos Akdeniz Bölge Müdürü Venüs Pala tarafından Grundfos Pompa'nın tarihçesi hakkında bilgi verildi. Grundfos Yangın Söndürme Sistemleri Ürün Sorumlusu Barkın Perçin de, 'Grundfos yangın ürün programı ve pompa tipleri' ve 'Dünyadaki yangın sistemleri standartları' konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Yangın korunum sistemlerinde kullanılan yangın pompalarının seçim ve montaj standartları konusunda NFPA 20 (National Fire Protection Association) onayı tüm dünyada yaygın geçerliliğe sahipken, ülkelerin kendi içlerinde uymak zorunda olduğu standartlar da bulunuyor. Türkiye’deki binalarda da Türk Standartları Enstitüsü’nün Türkiye Yangından Korunma Yönetmeliği'ne uymak zorunlu ve kurulan pompa sistemlerinde Türk Standartları Enstitüsü’nden onay almak gerekiyor. Yaptığı konuşmada yangın pompa tiplerine de değinen Perçin, şunları söyledi:

“Grundfos'un, farklı ihtiyaçlara yönelik olarak çeşitli yangın pompa çözümleri bulunuyor. Grundfos AEF yatay ayrılabilir gövdeli yangın pompaları, AEF dizel sürücülü yangın pompaları, TUF/TUTF yatay çok kademeli yangın pompaları, dik tip yangın pompaları, PVF hat tipi yangın pompaları, elektrik motorlu yangın pompa seti ve dizel sürücülü yangın pompa seti olmak üzere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor".

Seminerin ikinci bölümünde ise 'NFPA 20'ye göre yangın pompaları', 'Sprinkler tesisatları ve tesisat elemanları', 'NFPA 13'e ve TS EN12845'e uygun sprinkler tesisatı tasarımı' hakkında katılımcılara uygulamalı eğitim verildi. Seminer sonunda katılımcılar sınava tabi tutuldu ve başarılı katılımcılara Grundfos Akademi tarafından katılım sertifikaları verildi.

Sektörün bilinçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında kurulan Grundfos Akademi’de, sulu yangın söndürme sistemlerinin kullanıldığı fabrikalar, oteller, iş merkezleri, enerji santralleri, itfaiye teşkilatları ve benzeri kuruluşlar için 'Yangın Söndürme Sistemleri' başlıklı 2 günlük bir eğitim bulunuyor.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/grundfostan-sulu-yangin-sondurme-sistemleri-semirneri_91389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!