Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Guggenheim 50. Yılını Kandinsky ile Kutluyor

New York'taki ünlü Guggenheim Müzesi, soyut resmin öncü isimlerinden Vasily Kandinsky'nin retrospektif sergisine ev sahipliği yapacak. 18 Eylül'de açılacak sergi, mimar Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan Guggenheim Müzesi'nin kuruluşunun, Wright'ın da ölümünün 50. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen özel etkinliklerin bir parçası. Hayli

Radikal Gazetesi
Guggenheim 50. Yılını Kandinsky ile Kutluyor

New York'taki ünlü Guggenheim Müzesi, soyut resmin öncü isimlerinden Vasily Kandinsky'nin retrospektif sergisine ev sahipliği yapacak. 18 Eylül'de açılacak sergi, mimar Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan Guggenheim Müzesi'nin kuruluşunun, Wright'ın da ölümünün 50. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen özel etkinliklerin bir parçası. Hayli kapsamlı retrospektif, ünlü Rus sanatçının 1907-1942 yılları arasında yaptığı en önemli 100 eserini bir araya getiriyor.

Sergide yer alan eserler Paris'teki Pompidou Center, Münich'teki Stadtische Galerie, Guggenheim Vakfı ile diğer devlet ve özel müzelerin koleksiyonlarından derlenip toparlandı. Müze yetkilileri, bağışlarından dolayı Moskova'daki Galerie Tretiakov ve Tiflis'teki Ulusal Gürcistan Müzesi'ne teşekkürlerini iletti.

1866'da Moskova'da doğan Vasily Kandinsky, Almanya'da yaşadı ve 1944'te Fransa'da yaşamını yitirdi. Kandinsky, özellikle 20. yüzyılın başında Avrupa sanat ortamının önemli aktörlerinden biri. Kuramcı yanıyla da tanınan Kandinsky, Berlin'deki ‘Mavi At' akımının içinde yer almış, daha sonra Bauhaus okulunun bir parçası olarak Naziler bu kurumu kapatana kadar orada dersler vermişti. Kandinsky, Naziler tarafından sanatı ‘dejenere' ilan edilince ülkeyi terk edip Fransa'ya yerleşmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/guggenheim-50-yilini-kandinsky-ile-kutluyor_72025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!