Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güler: "Güneş Enerjisinde Sürpriz Yapılabilir"

Güneş enerjisinden daha fazla faydalanmanın yolu aranıyor. CNN TÜRK bu süreçte 25-31 Ağustos arasını "Güneş Haftası" ilan etti. Program dizisinin son konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'di. Güler, güneş enerjisi konusunda Türkiye'nin bir sürpriz yapabileceğini söyledi. Orkun Yazgan'ın sunduğu programda uzman konuklar, hafta boyunca

1 Güler: "Güneş Enerjisinde Sürpriz Yapılabilir"

Güneş enerjisinden daha fazla faydalanmanın yolu aranıyor. CNN TÜRK bu süreçte 25-31 Ağustos arasını "Güneş Haftası" ilan etti. Program dizisinin son konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'di. Güler, güneş enerjisi konusunda Türkiye'nin bir sürpriz yapabileceğini söyledi. Orkun Yazgan'ın sunduğu programda uzman konuklar, hafta boyunca güneş enerjisini tartıştı, sektör temsilcileri güneş enerjisi ile neler yapılabileceğini anlattı.

Güneş Haftası yayınlarının son bölümüne konuk olan Enerji Bakanı Güler, Türkiye'de güneş enerjisi konusunda büyük potansiyel olduğunu söyledi. Türkiye'nin güneş haritasını çıkarttıklarını söyleyen Bakan Güler, "Muhteşem bir sonuçla karşılaştık. Çünkü geçen seneki üretim 190 milyar kw/s. Potansiyel ise 380 milyar kw/s" dedi. Güneş enerjisi kullanımında en büyük sorun maliyetin yüksek olması. Uzmanlar da bu sorunu aşmaya çalışıyor. Bakan Güler, güneş enerjisini elektriğe çeviren güneş pili fiyatlarının hızla düştüğüne dikkat çekti.

Güler, "2010-2011 yıllarında petrol fiyatlarıyla güneş pili fiyatının denk olacağını tahmin ediliyor" dedi.

Almanya güneş enerjisi kullanımında başı çeken ülkelerden. Fakat Türkiye Almanya'ya göre kat kat daha fazla güneş görüyor. Öyle ki Türkiye, İspanya ile birlikte Avrupa'nın en fazla güneş gören iki ülkesinden biri. Türkiye'de güneşten daha fazla faydalanmak mümkün.

Bakan Güler, işçilik de ucuz olduğu için bu tesislerin Türkiye'de daha ucuza kurulabileceğini belirtiyor. "Hem daha verimli olduğu için maliyet daha ucuz olacak" diyen Güler, "Almanya'dan daha şanslıyız. Türkiye sürpriz yapabilir" diye konuştu.

Sınırlı enerji kaynakları hızla tükeniyor. Türkiye aşama aşama yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya doğru yol alıyor. Türkiye'nin hedefi 2030 yılında enerjinin yüzde 20'sini yenilenebilir enerjiden elde etmek.
 
Bakan da yenilenebilir enerjide gaza basılacağını, Türkiye'nin diğer enerji türlerinde gazdan ayağını çekeceğini belirtti.

Programda ayrıca hidrojenin enerji kaynağı olarak nasıl kullanıldığı bir oyuncak araba ile gösterildi. Oyuncak araba enerjisini sudan alıyor, elektroliz işlemiyle sudaki hidrojeni ayrıştırılıyor ve arabayı hareket ettirecek enerji ortaya çıkıyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/guler-gunes-enerjisinde-surpriz-yapilabilir_63391.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sayın enerji ile meşgul olan a dan z ye yetkililer;nükleer enerjiden evvel güneş enerjisinden almanya ve ispanyanın nasıl istifade ettiğini araştırsınlar. bu konuda çoook geç kalınıyor. almanya hükümeti günej enerjisi tatbik edecek olan konut ve işyerlerinin %25 masraflarını karşılamakta!! ileriyi ve milletini düşünenler .......? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!