Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Gülhane'deki Faciada 'Sismik Hareket' Şüphesi

Gülhane Parkı'nın sahil kısmında bulunan 'Setüstü' diye bilinen çay bahçesinin duvarının, Marmara Denizi'nde artış gösteren 'sismik hareket'lerden dolayı çökmüş olabileceği düşünülüyor.

yapi.com.tr
Gülhane'deki Faciada 'Sismik Hareket' Şüphesi

Gülhane  Parkı içinde sahil kısmı tarafında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kiralanan çay bahçesinin duvarı önceki gün çöktü. 5 metrelik duvarın çökmesiyle göçük altında kalan 7 kişiden 5’i kurtarıldı. Saatler sonra ise iki kişinin cesedi çıkarıldı. Yetkililer çökme nedenini araştırıyor. Dün Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri de çöken noktada inceleme yaptı. Hürriyet Gazetesi'nden Ömer Erbil'in haberine göre, çökme nedeni olarak Marmara Denizi’nde artan sismik hareketliliğin olabileceği üzerinde duruluyor.

Gündoğdu, "Bu durum hiç hoş değil" demişti

Geçen hafta Jeofizik mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, “Bölgede son yaşanan hareketlerde sıkıntılı durum var. Bu depremler Adalar bölgesinde açılmayı, kuzeyde sıkışmayı ifade ediyor. Gölcük Depremi’nden bu yana ilk defa görülen bu durum hiç hoş değil” şeklinde konuşmuştu.

Topkapı Sarayı tehlikede mi?

Bakanlık yetkilileri yaptıkları incelemede çay bahçesinin tabanına atılan betonun da çok kötü olduğunu aşırı yük taşıyacak özellikte bulunmadığını belirtiyorlar. Buranın dolgu alanı olması ve sağlam bir kaya zeminin bulunmaması da göçüğün yaşanmasına neden olarak düşünülüyor.

Duvarın çöktüğü yerin altında askerlerin nöbet tuttuğu noktaya geçen yıl bakanlıkça yapılan güvenlik duvarı olmasa facianın daha da büyük olabileceğini belirten yetkililer, ‘’Topkapı Sarayı’nı incelemeye aldık. Duvarlarda çatlak ya da ayrılma var mı diye baktık. Şuan için müzede bir sorun görünmüyor. Ancak geçen yıl aynı aks üzerinde Konyalı restoranın da duvarı çökmüştü. Bunu önemsiyoruz ve sarayın denize bakan yamaç üzerinde risk incelemesi yapacağız’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulhanedeki-faciada-sismik-hareket-suphesi_144056.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!