Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Güllük Körfezi'ne Köprü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesini çevre yerleşim birimleriyle irtibatlandıracak ve yörenin ticaretine de katkı sağlayacak yeni bir proje için çalışmalar başlatıldı. Güllük Körfezi’ne inşa edilmesi planlanan 600 metre uzunluğundaki körfez geçişiyle Güllük’ün Didim ve Akbük’e olan ulaşımı büyük ölçüde kısalacak.

Milliyet Gazetesi
Güllük Körfezi'ne Köprü

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük beldesini çevre yerleşim birimleriyle irtibatlandıracak ve yörenin ticaretine de katkı sağlayacak yeni bir proje için çalışmalar başlatıldı. Güllük Körfezi’ne inşa edilmesi planlanan 600 metre uzunluğundaki körfez geçişiyle Güllük’ün Didim ve Akbük’e olan ulaşımı büyük ölçüde kısalacak. Güllük Belediye Başkanı Aytunç Kayrakçı, Didim ve Akbük belediyeleri ile birlikte ortak yürütülen projeyle ilgili çalışmaların son aşamaya getirildiği, bu konuda hazırlanan raporun yakın bir tarihte Ulaştırma Bakanlığı’na sunulacağını bildirdi.

Kayrakçı’nın verdiği bilgiye göre Güllük Körfezi’nde yer alan “Dalyan” adı verilen mevkide inşa edilecek 600 metre uzunluğundaki karayolu köprüsü ile ulaşım direkt olarak Didim ve Akbük’e yapılacak. Halen alternatif güzergâhlardan biri olarak hizmet veren mevcut güzergâh, yol geçiş köprüsünün hizmete alınmasıyla birlikte yaklaşık 30 kilometre daha kısalmış olacak.

Fizibiliteye devam

Köprü için gerekli finansmanın da yörede bulunan çeşitli yatırımcılardan karşılanması planlanıyor. Kayrakçı, kesin fizibilite çalışmalarının tamamlanmasının ardından finans konusundaki çalışmalara başlanacağını ifade etti. Kayrakçı yeni yolun yapılmasının, yörede bulunan tüm girişimcilerin faaliyetlerine olumlu yönde katkı sağlayacağına, bu nedenle de gerekli olan finansman temininde zorluk çekilmeyeceğine dikkat çekti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gulluk-korfezine-kopru_73395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!