Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İstanbul'u Kim Kurtaracak?

Günay: İstanbul Tehlike Altındakiler Listesine Alınabilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi’nin, İstanbul’daki kültür mirasının korunamamasına ilişkin yoğun eleştirilerinin yer aldığı taslak raporuyla ilgili olarak CNN Türk’ün sorularını cevapladı. Bakan Günay, İstanbul’un Dünya Kültür Mirası listesinden çıkmayacağını belirterek, "Tehlike altındaki dünya mirası

CNNTurk
Günay: İstanbul Tehlike Altındakiler Listesine Alınabilir

ültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, UNESCO Dünya Kültür Mirası Komitesi’nin, İstanbul’daki kültür mirasının korunamamasına ilişkin yoğun eleştirilerinin yer aldığı taslak raporuyla ilgili olarak CNN Türk’ün sorularını cevapladı. Bakan Günay, İstanbul’un Dünya Kültür Mirası listesinden çıkmayacağını belirterek, "Tehlike altındaki dünya mirası listesine alınma ihtimali var. Bu da 'Her şey güllük gülistanlık değil, bu miras tehlike altında' anlamına geliyor. Eğer bu listeye alınırsa İstanbul’a SOS kapsamında daha acil yardımlar gelecek. Ancak ben tehlike altındakiler listesine alınmasından yana değilim" dedi.

"UNESCO ile bakışımız benziyor"

Günay, Sultanahmet’teki Four Seasons Oteli’nin ek inşaatının durdurulmasıyla ilgili olarak da, "Rapor diyor ki; yargı otel inşaatını durdurdu ama orada 15 dönümlük bir arkeolojik alan vardı o alandaki çalışma da durduruldu. Ben de bunu söylüyorum zaten. Yargı; evet burada o otel inşaatını durdurun, ama burada bir de arkeolojik çalışma yapılıyordu, onu neden durdurdun? UNESCO da bunu söylüyor. UNESCO ile bizim bakış açımızda yer yer benzerlikler var. İstanbul’da yapılan bazı düzenlemelere ben de tereddütle yaklaşıyorum, UNESCO da öyle. Benim ve hükümetin bakış açısıyla UNESCO arasında ciddi bir ayrım yok. Ama UNESCO şunu söylüyor; İstanbul çok değerlidir, ama bu değerine uygun bir yenileme yapmakta gecikiyorsunuz" diye konuştu.

Bilgili: Rapor dikkate alınmalı

İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü ve aynı zamanda 2010 Ajansı Yürütme Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili, UNESCO raporunda bahsi geçen konuların, UNESCO istediği için değil kültür mirasına sahip çıkmak için dikkate alınması gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunay-istanbul-tehlike-altindakiler-listesine-alinabilir_70152.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!