Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay'ın Yeni Takıntısı Vakıflar'ın Cam Binası

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulus’taki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün binasını "Yeni takıntısı" olarak nitelendiren Günay, "Hemen bu tarihi mekanın yanına o cam binayı yapmış olmaları gerçekten bağışlanmaz bir hata" diye konuştu. Günay, "Şu anda ona gücümüz yetmiyor ama yeni takıntım bu camlı bina" diyerek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün

Hürriyet Gazetesi
Günay'ın Yeni Takıntısı Vakıflar'ın Cam Binası

ültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulus’taki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün binasını "Yeni takıntısı" olarak nitelendiren Günay, "Hemen bu tarihi mekanın yanına o cam binayı yapmış olmaları gerçekten bağışlanmaz bir hata" diye konuştu.

Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin bahçesinde düzenlenen "Ankara Resim Günleri" etkinliğinin açılışına katılan Günay, "Ankara’nın yeteri kadar tanınmayan" bu bahçesinde güzel bir etkinlik başlattıklarını söyledi.

Ankara’nın bir dönem başlayan kültür-sanat girişimlerinin son 50 yılda oldukça gerilemiş olduğunun farkında olduğunu ifade eden Günay, "Ankara’yı gerçekten Cumhuriyet’in başkenti yapmaya, Cumhuriyet’in başkentine layık bir sanat mekanına ve eylem yoğunluğuna kavuşturmaya içtenlikle çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

Yanlışlık yapılmış

Ulus’taki tarihi yapılara uymayan bütün binaları 'yanlış' olarak nitelendiren Günay, buraların eskiden olduğu gibi caddeye kadar yeşillik alan olması ve Gençlik Parkı’yla devam etmesi gerektiğini anlattı. Günay, "Şu anda ona gücümüz yetmiyor ama yeni takıntım bu camlı bina" diyerek, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün binasını gösterdi.

Hatalar düzeltilir

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Türkiye çapında tarihsel yapıların korunmasına çok yardımcı olduğuna dikkat çeken Günay, şunları kaydetti:

"Güzel işbirliklerimiz var ama hemen bu tarihi mekanın yanına o cam binayı yapmış olmaları gerçekten bağışlanmaz bir hata. Kendi müzesini, arkadaki eski müftülük binasını kapatıyor. Tabi İller Bankası’nın öteki binası da... Bu Ulus çevresinde çok yanlışlık yapılmış. Bence kamu önce kendi yanlışlarını düzeltmekten yola çıkmalı. Biz öyle yaptık. Bakanlığın sekiz katlı binasını kestik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunayin-yeni-takintisi-vakiflarin-cam-binasi_72823.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!