Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Günay’ın ‘Yok’ Dediği İzin, Maliye’den Çıktı

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda denizi izinsiz dolduran MNG Holding’e, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın karşı çıkmasına rağmen, Maliye Bakanlığı tarafından ön izin verildiği belirlendi. Günay, “Denizin doldurulmasına izin vermeyiz. Orada hiçbir izin söz konusu değildir” derken, şirket Maliye Bakanlığı’ndan gerekli ön

Milliyet Gazetesi
Günay’ın ‘Yok’ Dediği İzin, Maliye’den Çıktı

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’nda denizi izinsiz dolduran MNG Holding’e, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın karşı çıkmasına rağmen, Maliye Bakanlığı tarafından ön izin verildiği belirlendi. Günay, “Denizin doldurulmasına izin vermeyiz. Orada hiçbir izin söz konusu değildir” derken, şirket Maliye Bakanlığı’ndan gerekli ön izni aldı. Maliye Bakanlığı yetkilileri bu durumu, “Bir yıllık izin, plan ve projenin hazırlanması için verildi. Zeminde fiili bir iş yapılmasını içermiyor. Şirketten gerekli bedel alınarak ön izin verildi” sözleriyle savundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Pina Yarımadası’nda denizi kaçak ve izinsiz dolduran MNG Holding AŞ’ye verilen ön izinle ilgisi olmadığını açıkladı. Günay, konuyla ilgili daha önceki açıklamasında turizm tesisi inşaatı nedeniyle denizin doldurulmasına izin vermelerinin söz konusu olmadığını belirterek, “Denizin eski haline getirilmesi için ne gerekiyorsa yapın” talimatı verdiğini söylemişti. Günay, “Bizim herhangi bir iznimiz yok. Uygulama konusunda hiçbir izin söz konusu değil” demişti.

Buna karşın Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 3 Mayıs’ta şirkete ön izin verdiği bildirildi. Milli Emlak yetkilileri, şunları kaydetti:

Parayı ödeyip süreyi uzatabilir

“Ön izin sürecinde sadece ilgili plan, projenin hazırlığına ve gerekiyorsa imar planı değişikliğine ilişkin işlemler yürütülebilir. Şirket gerekli bedeli ödeyerek bu ön izini aldı, yine bedeli ödemek koşuluyla 4 yıla kadar ön izin süresinin uzatılması mümkün. Ön izin süresi içinde yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde kullanma izni veriliyor.”
Yetkililer, bakanın oluru üzerine ön izin verilen projelerin yerinde incelenebildiğini dile getirdi. Ancak henüz Maliye Bakanlığı’nca MNG’ye ilişkin başlatılan bir inceleme olmadığı öğrenildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/gunayin-yok-dedigi-izin-maliyeden-cikti_62187.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!